Kad bejzbol igrač ubije pticu

Kad bejzbol igrač ubije pticu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Bio je 24. mart 2001. godine, ne preterano zanimljivoj prolećnoj bejzbol utakmici između Arizona Dajamondbeksa i San Francisko Džajantsa. Kelvin Marej iz San Franciska bio je udarač. Arizonin Rendi Džonson bio je na poziciji bacača. Čekalo se da izvede bacanje. A onda se dogodilo nešto što do tada, a verovatno ni kasnije nikada nije viđeno na jednoj bejzbol utakmici. Rendi je zamahnuo, snažno uputio loptu prema hvataču, ali je neverovatnim spletom okolnosti jedna ptica proletela ispred njega tačno u trenutku kada je loptu ispustio iz ruke. Oni koji su bar jednom gledali bejzbol utakmicu znaju kojom brzinom putuju loptice. Ona je pogodila nesrećnu pticu od koje se pod silinom udarca razletelo perje na sve strane. Džonson je bio zbunjen, ostali igrači takođe. Publika u prvi mah nije znala šta se dogodilo, čuo se žamor i po koji smeh… uglavnom, jadnoj ptici nije bilo spasa.

Kad bejzbol igrač ubije pticu fb
Rendi Džonson ubio je pticu svojim bacanjem loptice na bejzbol meču.

Džonson se kasnije u jednom od retkih trenutaka kada je pričao o događaju prisetio kako je sve izgledalo iz njegovog ugla: „Sećam se da nešto mutno ide kroz polje, lopta udara u to… Teško je stvarno to opisati. Desilo se ogromnom brzinom…“ – rekao je Džonson. „Bukvalno se odjednom pojavio oblak perja.“ – prisetio se i Bob Brenli, tadašnji trener Dajmondbeksa.
Većini onih koji su video pogledali oteo se osmeh, ali Džonsonu ni malo nije bilo smešno, jer je kako god to zvučalo čudno, on je pticu ubio svojim bacanjem. Zbog toga je PETA pokušala čak i da podnese krivičnu prijavu protiv njega: „Smatran sam za ubicu ptica, a oni su razmišljali o podnošenju tužbe zbog celog događaja“.

Amblem kompanije Rendija Džonsona.
Amblem kompanije Rendija Džonsona.

Džonson ne voli da mnogo govori o incidentu, ipak ovaj čudni video postao je popularan širom sveta kao nešto što se ne viđa često. To je nešto što verovatno više nikada nećemo videti. Interesantna je činjenica da se na amblemu Džonsonove kompanije “Randy Johnson photography” nalazi upravo ptičica koja je bila žrtva Džonsonovog bacanja.
Podsetite se ovog neverovatnog snimka:

Prethodni tekstGol posle ronjenja
Sledeći tekstZakucavanje Juseina Bolta