Zakucavanje kojim je Grifin „uništio“ Perkinsa

Zakucavanje kojim je Grifin

Blejk Grifin je od svoje prve NBA sezone 2010. godine vrlo često oduševljavao ljubitelje NBA lige svojim sjajnim zakucavanjima. Nije prošla sezona da neko od njegovih zakucavanja nije izazvalo veliku pažnju, a jedno od onih koje je možda i najviše odjeknulo dogodilo se krajem januara 2012. godine kada je Grifin svojim zakucavanjem „uništio“ Kendrika Perkinsa.
Los Anđelesi Klipersi su 30. januara 2012. godine u “Stejpls centru” pomalo iznenađujućim trijumfom od 112:110 prekinuli seriju Oklahome od četiri uzastopne pobede. Da se posle meča o ishodu susreta gotovo i ne priča i da rezultat padne u drugi plan, pobrinuo se Blejk Grifin, koji je u trećoj četvrtini izveo zakucavanje o kome se pričalo danima i koje je proglašeno za najbolje u NBA ligi 2012. godine.
Pošto je posle “pik end rola” primio loptu od Krisa Pola, Blejk se odmah stuštio na koš, ali se učinilo da će teško poentirati, jer se ispred njegao našao jedan od u tom trenutku najboljih defanzivaca lige Kendrik Perkins. Pošto je posle “pik end rola” primio loptu od Krisa Pola, Blejk se odmah stuštio na koš, ali se učinilo da će teško poentirati, jer se ispred njegao našao jedan od u tom trenutku najboljih defanzivaca lige Kendrik Perkins. Ipak, Grifina ništa nije moglo da zaustavi u toj situaciji. Vinuo se u vazduh, Perkins je pokušao da ga blokira, ali uspeo je samo da mu skoči do grudi i napravi faul, ali ni to nije moglo da spreči Blejka da snažno zakuca loptu u koš, ispustivši loptu iz ruke toliko snažno da je to zaista delovalo neverovatno. Zakucavanja kakvo se retko viđa je oduševilo sve navijače u “Stejpls centru”, komentatore utakmice, ali i mnoge NBA fanove koji su u svojim sobama vrlo brzo okačili poster ovog zakucavanje koje se i danas prepričava.Ipak, Grifina ništa nije moglo da zaustavi u toj situaciji. Vinuo se u vazduh, Perkins je pokušao da ga blokira, ali uspeo je samo da mu skoči do grudi i napravi faul, ali ni to nije moglo da spreči Blejka da snažno zakuca loptu u koš, ispustivši loptu iz ruke toliko snažno da je to zaista delovalo neverovatno. Zakucavanja kakvo se retko viđa je oduševilo sve navijače u “Stejpls centru”, komentatore utakmice, ali i mnoge NBA fanove koji su u svojim sobama vrlo brzo okačili poster ovog zakucavanje koje se i danas prepričava.
“Kris Pol je jednostavno odvukao pažnju odbrane i izbacio me posle ‘pik-end-rola.’” – skromno je posle meča govorio Blejk o svom potezu. “Rekao sam mu posle utakmice: ‘Hvala ti što si me učinio delom te akcije.’” – rekao je posle susreta Kris Pol.
Da zakucavanje izazove još veću pažnju pobrinuo se Lebron Džejms koji je na svom tviter profilu napisao da je Grifinov potez najbolje zakucavanje godine, a to se nikako nije dopalo “žrtvi” Kendriku Perkinsu, koji je odmah zahtevao izvinjenje od Lebrona. “Ne možete videti Kobija Brajanta ili Majkla Džordana kako tvituju. Ako ste veliki igrač onakvi potezi ne bi trebalo da vas uzbuđuju. Igrači koji igraju iz pravih razloga i koji se trude da osvoje šampionat ne brinu o pojedinačnim potezima. Čini mi se da Džejms želi da privuče pažnju i hoće da ga ljudi vole.” – rekao je za američke medije Perkins. Džejms je odmah odgovorio centru Oklahome i rekao da se neće izvinjavati zbog nečega što je podelio sa svojim fanovima: “Zar sam ga ja prozvao? Da je na primer Perkins onako zakucao preko DeAndrea Džordana, reagovao bih potpuno isto.” – rekao je Džejms i time stavio tačku na njihovo prepucavanje.
Kako je izgledalo po izboru NBA lige najbolje zakucavanje 2012. godine na parketima najjače košarkaške lige, ali i po mišljenju većine Grifinovih fanova najbolje u njegovoj karijeri, podsetite se na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstHeder Dorniden – Oborena, umalo pregažena, ali ne i poražena
Sledeći tekstTomićeva pesnica u lice Bodiroge, koja je „probudila zver“ u „Bodi Bondu“