Zoran Jovanović – Zakucavanje koje je izazvalo haos na parketu

Zoran Jovanović – Zakucavanje koje je izazvalo haos na parketu
Zoran Jovanović – Zakucavanje koje je izazvalo haos na parketu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 11. marta 1989. godine u „Pioniru“ se igrao prvenstveni „Večiti derbi“. Crvena zvezda je slavila poenom prednosti, a junak pobede je bio Saša Obradović. Ipak, pored odlične košarke i pogotka Obradovića za trijumf Zvezde, još jedan detalj sa tog meča se i danas dobro pamti. Bila je to situacija u kojoj je centar Crvene zvezde Zoran Jovanović podsetio mnoge na legendarnog Derila Dokinsa i uradio nešto što će kasnije često činiti i legendarni Šekil O’Nil…

Zoran Jovanović je snažnim zakucavanjem polomio tablu

U jednom napadu Crvene zvezde loptu je na niskom postu dobio Zoran Jovanović. Njega je čuvao Vlade Divac. Ipak, Vlade kao i da ne igra odbranu u tom napadu, već gleda na drugu stranu. On kao da je očekivao da će Zoran dodati loptu, ali centar Zvezde se odlučuje za drugačije rešenje. Zoran Jovanović lagano prolazi pored Divca, a potom silovito zakucava sa dve ruke. Tada sledi potpuni „haos“ na parketu…

Zoran Jovanović je uništio tablu snažnim zakucavanjem.
Zoran Jovanović je uništio tablu snažnim zakucavanjem.

Od siline zakucavanja Jovanovića tabla puca, a delići stakla kreću da lete po parketu. Igrači, kao i sudija Rade Petrović, odmah kreću da beže kako bi izbegli da ih staklo povredi. Oni su uspeli da pobegne u zadnji čas, pa su na svu sreću prošli bez povreda. Mnogima je kasnije, kada se već znalo da niko nije povređen, scena igrača i sudije koji beže u trenutku kada shvataju da će se tabla srušiti na parketu izgledala vrlo komično.

Zakucavanje koje se pamti

Mnogo je situacija sa košarkaških „Večitih derbija“ koje se i danas pamte i prepričavaju. Jedna od takvih je i ona iz marta 1989. godine kada je Zoran Jovanović snažnim zakucavanjem polomio tablu.
Kako je izgledala veoma opasna, za neke i vrlo komična, situacija koja je mogla ozbiljnije da povredi igrača i sudiju Petrovića, koji su u poslednjem trenutku uspeli da izbegnu deliće stakla, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstNajneverovatniji sportski incident?!
Sledeći tekstKada je Heiki Kovalainen zapalio Raikonena