Ajzea Tomas – „Banana“ za „Golijata“

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Bila je to “banana” sezone u NBA ligi, a maleni plejmeker tada Sakramento Kingsa Ajzea Tomas pokazao je i da preko 30 centimetra manjka u visini mu nije problem da na spektakularan način „zalepi“ protivničkog centra. Bio je to još jedan potez koji je dokazao da „David može protiv Golijata“.
Ajzea Tomas je te 2013. godine uz Nejta Robinsona bio najniži igrač lige sa samo 175 centimetara, u sezoni u kojoj je prosečna visina igrača bila 203 centimetra, po čemu je jasno da je Ajzea bio poprilično inferioran visinom u odnosu na ostatak lige. Ipak, da je to manje bitno i da “sportsko srce” U finišu prvog poluvremena Dirk Novicki je poslao sjajno dodavanje u reket Kingsa u kome se nalazio potpuno sam centar gostiju Bernard Džejms, barem je on mislio da je potpuno sam. Pravo niotkuda, stvorio se plejmeker Kingsa Ajzea Tomas i fantastičnom rampom je osujetio pokušaj zakucavanje nesrećnog centra Dalasa Bernarda Džejmsa, koji je od Tomasa viši čak 33 centimetra.često ne poznaje pravila fizike najbolje je pokazao 9. decembra 2013. godine kada je u “Arko Areni” gostovala ekipa Dalas Maveriksa. Kingsi su lako dobili taj meč sa 112:99, ali ono što svi pamte sa tog meča je neverovatna blokada Ajzee Tomasa. U finišu prvog poluvremena najbolji igrač Dalasa Dirk Novicki poslao je sjajno dodavanje u reket Kingsa u kome se nalazio potpuno sam centar gostiju Bernard Džejms, barem je on mislio da je potpuno sam. Pravo niotkuda, stvorio se plejmeker Kingsa Ajzea Tomas i fantastičnom rampom je osujetio pokušaj zakucavanje nesrećnog centra Dalasa Bernard Džejmsa, koji je od Tomasa viši čak 33 centimetra.
Fantastičnim potezom tadašnji plejmejker Kingsa pokazao je istinitost dogme da „David može da pobedi Golijata“, a vi se podsetite ove sjajne “banane” Tomasa, koja je po izboru publike bila najbolja rampa sezone 2013/2014 u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti.

Prethodni tekstStiven Bredberi – Od „turiste“ do olimpijskog šampiona
Sledeći tekstKalinić preko Burusisa – Najlepše zakucavanje SP 2014.