Aleksandar Ćirić – Bitan gol protiv Hrvatske sa „nezgodne“ strane

Aleksandar Ćirić - Bitan gol protiv Hrvatske iz "mrtvog ugla"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Finale Evropskog vaterpolo prvenstva 2003. godine između Hrvatske na jednoj i Srbije i Crne Gore na drugoj strani pamtiće se i prepričavati još dugo. U dramatičnom meču u Kranju, pred prepunim tribinama uglavnom Hrvata, reprezentacija Srbije i Crne Gore uspela je na kraju da dođe do pobede i titule šampiona. Usledili su neredi i incidenti navijača Hrvatske kakve vaterpolo gotovo ne pamti, ali nisu dešavanja van terena jedino što se pamti sa tog susreta.
U bazenu je sve „prštalo“, dva fantastična tima igrala su vrhunski vaterpolo susret, u kojem je viđeno mnogo detalja za pamćenje. O jednom od njih smo već pisali, kada je Denis Šefik neverovatnom intervencijom odveo meč u produžetke, a nešto ranije dogodio se trenutak koga se danas podsećamo i u kojem je u glavnoj ulozi bio legendarni Aleksandar Ćirić.

Aleksandar Ćirić nije tokom karijere postigao puno golova, ali neki od njih su bili veoma značajni.
Aleksandar Ćirić nije tokom karijere postigao puno golova, ali neki od njih su bili veoma značajni.

Na nešto više od dva minuta do kraja regularnog dela susreta, „Kockasti“ su imali gol prednosti, ali je reprezentacija Srbije i Crne Gore bila u napadu, kada su sudije isključile reprezentativca Hrvatske Ratka Štritofa. Igraju „Delfini“ tada odličnu akciju, ali šut Vladimira Vujasinovića fantastično brani Frano Vićan, a lopta posle njegove intervencije završava u korneru. Ostalo je veoma malo vremena do povratka isključenog igrača u igru, pa su mnogi verovali da će Hrvati uspeti da se odbrane i u sam finiš susreta uđu sa prednošću, ali…
Korner za „Delfine“ izveo je Aleksandar Ćirić, koji je kao desnoruk igrao na za dešnjake veoma „nezgodnoj“ desnoj strani. Hrvati su se odlučili da dobro sačuvaju najbolje strelce „Plavih“ Šapića, Ikodinovića i Vujasinovića, uz koje je veoma blizu stajao jedan igrač „Kockastih“, a da malo više prostora daju Ćirića, očigledno računajući da on nije nikada bio poznat kao golgeter (što „duguje“ činjenici da je gotovo celu karijeru igrao na „nezgodnoj“ strani), ali i da se nalazi u kako vaterpolisti često znaju da kažu „mrtvom uglu“.

Aleksandar Ćirić bio je jedan od najvažnijih igrača reprezentacije koja je osvojila pregršt trofeja.
Aleksandar Ćirić bio je jedan od najvažnijih igrača reprezentacije koja je osvojila pregršt trofeja.

Aleksandar Ćirić je izveo loptu do Ikodinovića, koji mu je odmah vratio, a potom je popularni „Ćira“ krenuo u realizaciju. Iako se nalazio u veoma teškoj poziciji i ka njemu su krenula dva protivnička igrača, uspeva Ćirić da loptu pošalje reklo bi se na jedino mesto na koje je ona mogla da prođe pored Vićana i završi u golu „Kockastih“. Bio je to fantastičan pogodak kojim je reprezentacija Srbije i Crne Gore došla do izjednačenja i posle kojeg su se mnogi pitali da li je možda Vićan mogao bolje da odreaguje, ali i kako je Ćirić uspeo da pogodi tako mali prostor i pošalje loptu u mrežu.
Iako je na tom šampionatu postigao „svega“ 6 golova, jedan od njih je bio veoma važan u finišu finalnog meča i njime je Aleksandar Ćirić, uz spektakularnu odbranu Denisa Šefika, odveo svoj tim u produžetak. Kako je izgledala ova majstorija popularnog „Ćire“, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstZdenko Muf – Kada je ceo Meksiko video „Najgrobarskiji potez“
Sledeći tekstEndi Rodik – Defanzivno „ludilo“ protiv Čele