Endi Rodik – Defanzivno „ludilo“ protiv Čele

Endi Rodik - Defanzivno
Endi Rodik - Defanzivno "ludilo" protiv Čele
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U 4. kolu US Opena 2002. godine, Endi Rodik, koji je nekoliko godina kasnije imao ozbiljan incident na istom turniru sa Đokovićem, posle velike borbe i četiri seta uspeo je da savlada Argentinca Huana Ignasija Čelu. Iako je izgubio prvi set, tada 22-godišnji Endi Rodik uspeo je da napravi preokret i na radost domaćih navijača trijumfuje u meču. Tom pobedom plasirao se u četvrtinu finala tog prestižnog turnira. Meč se pamti po velikoj podršci za Rodika sa tribina. Pamti se i po viđenom dosta kvalitetnom tenisu, ali najviše po jednom poenu za koji mnogi tvrde da jedan od najlepših u teniskoj istoriji.

Fantastična defanziva Rodika

Igrao se drugi set duela. Endi Rodik je na sve načine pokušavao da dođe do izjednačenja u setovima, kada se dogodio poen koji je potpuno okrenuo momentum meča. Čela je bio na servisu. Ubrzo pošto je dobro izveo početni udarac, stekao je inicijativu u poenu. Napadao je Argentinac, slao loptu sa jedne na drugu stranu Rodikovog polja, ali se Amerikanac odlično branio i uspeo je da vrati nekoliko baš teških lopti. A onda Čela odigrava odličan drop šot. Tada se učinilo da je samo pitanje trenutka kada će „slomiti“ mladog Amerikanca u tom poenu. Međutim…

Endi Rodik uspeo je da osvoji poen na fantastičan način na meču protiv Čele.
Endi Rodik uspeo je da osvoji poen na fantastičan način na meču protiv Čele.

Endi Rodik nekako stiže loptu i uspeva da je prebaci preko mreže. Potom stiže i još nekoliko fantastičnih udaraca Čele koji su ga naterali da konstantno trči napred-nazad i levo-desno, da bi onda posle jednog malo slabijeg voleja Argentinca konačno dobio priliku da dobije poen koji je delovao izgubljeno. Endi svoju priliku nije propustio. Poslao je odličan pasing šot iz bekhenda. Njime je „probio“ Čelu i osvojio poen. Rodik je tim udarcem i izazvao pravu „eksploziju“ na tribinama…

Endi Rodik je završio na tribinama

Navijači su skočili sa svojih mesta. Oni su napravili baš veliku buku. Endi Rodik je malo ponešen i tom atmosferom bacio reket i popeo se na tribine da zajedno sa navijačima proslavi osvajanje poena, kao da je u pitanju osvajanje nekog veoma važnog turnira. Navijači dugo vremena nisu mogli da stanu sa ovacijama kojima su nagradili Rodika za fantastičnu tenisku defanzivu.
Zašto su gledaoci na tribanama toliko „poludeli“ posle poena koji su odigrali Čela i Rodik, utvrdite i sami, nakon što se podsetite ovog fantastičnog poena na 9:59 snimka koji je pred vama.

Prethodni tekstAleksandar Ćirić – Bitan gol protiv Hrvatske sa „nezgodne“ strane
Sledeći tekstKada su Vlade Divac i Peđa Stojaković „prodali“ svoje akcije „Dream team“-u