Aleksandar Lingard – „Najneverovatniji“ gol za pobedu

Aleksandar Lingard -
Aleksandar Lingard - "Najneverovatniji" gol za pobedu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

12. februara 2016. godine, u Monepeljeu igrao se derbi rukometnog prvenstva Francuske između istoimenog domaćeg tima i gostujućeg San Rafaela. Gosti, koji do tog meča nikada u istoriji nisu trijumfovali u Monpeljeu, imali su 3 gola prednosti na manje od 5 minuta do kraja susreta. Ipak, tada sledi serija igrača Monpeljea, koji posle pogotka Gigua sa 7 metara na manje od 10 sekundi dolaze do izjednačenja. Gosti su tada zatražili tajm-aut, a pošto su u tom trenutku imali dva igrača manje, izgledalo je kao da će im pobeda u Monpeljeu još jednom izmaći. Ali…
Na samo nekoliko sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, Aleksandar Lingard je držao loptu u rukama i posle tajm-auta svog tima planirao je da započne poslednji napad na susretu. Igrači Monpeljea koncentrisali su se da zaustave trojicu Lingardovih saigrača, očekivajući da će on sigurno uposliti nekog od njih, ali to se nije dogodilo. Aleksandar Lingard odlučio je da direktno sa centra uputi šut ka golu Monpeljea na kojem je bio legendarni Vinsent Žerar, u tom trenutku uz Tjeri Omejea čuvar mreže reprezentacije Francuske.

Vinsent Žerar bio je razočaran pošto ga je Aleksandar Lingard savladao u poslednjim sekundama susreta Monpeljea i San Rafaela.
Vinsent Žerar bio je razočaran pošto ga je Aleksandar Lingard savladao u poslednjim sekundama susreta Monpeljea i San Rafaela.

Aleksandar Lingard poslao je „raketu“ ka golu Žerara, a ovakav udarac je očigledno iznenadio Francuza, koji nije uspeo na vreme da reaguje, pa je lopta završila u mreži. Usledilo je veliko slavlje gostujućih igrača, ali i izvinjenje Žerara saigračima, kao i potom hvatanje za glavu, koje je samo pokazalo da je i sam svestan da je veoma loše reagovao u toj situaciji. Bio je to „čudesan“ pogodak za istorijski trijumf San Rafaela u Monpeljeu, koji je doneo globalnu popularnost povremenom reprezentativcu Danske Aleksandru Lingardu i kod ljudi koji pomno ne prate rukomet.
Kako je izgledao spektakularan pogodak Aleksandra Lingarda u poslednjem sekundima meča u Monpeljeu, kojim je doneo trijumf svom timu, ali i koji je u nekim anketama proglašen za najlepši rukometni pogodak 2016. godine, podsetite se na snimku koji je pred vama. Posle gledanja snimka podelite i vaše mišljenje sa nama, da li je u pitanju veliko majstorstvo Danca ili ipak veliki kiks Francuza.

Prethodni tekstOliver Kan – „Čovek od čelika“
Sledeći tekstMajk Tajson protiv gorile – Ko bi tu bio nokautiran?!