Majk Tajson protiv gorile – Ko bi tu bio nokautiran?!

Majk Tajson protiv gorile - Ko bi tu bio nokautiran?!
Majk Tajson protiv gorile - Ko bi tu bio nokautiran?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Pored neverovatnih udaraca, veličanstvenih pobeda, šampionskih pojaseva i bolnih poraza, karijeru Majka Tajsona obeležili su brojni skandali u ringu i van njega. Bio je u zatvoru zbog silovanja, odgrizao je parče uha Ivanderu Holifildu, pravio „cirkus“ pre meča sa Luisom, proćerdao je preko 300 miliona dolara, ali i pokušao da ima „bokserski meč“ sa pravom gorilom. Da, dobro ste pročitali.
Krajem osamdesetih godina prošlog veka, kada je Majk Tajson verovatno bio na vrhuncu karijere i dok je još bio u braku sa Robin Givens, zbog koje će nešto kasnije umalo pretući legendarnog glumca Bred Pita, „Gvozdeni“ se jedno veče sa suprogom uputio u Njujorški zoološki vrt. „Potplatio sam čuvara u zoološkom vrtu kako bi ga otvorio samo za Robin i mene i kako bismo noću vrtom šetali sami.“ – započeo je Majk Tajson priču o toj noći u Njujorku za jedan poznati svetski mediji. I dok se većini verovatno učinilo da će to biti jedna romantična priča iz života legendarnog bokserskog šampiona, usledio je potpuni „preokret“ koji će „romantičnu“ priču učiniti bizarnom.

Majk Tajson je želeo "boks meč" protiv vrlo snažne gorile.
Majk Tajson je želeo „boks meč“ protiv vrlo snažne gorile.

„Kada smo došli do kaveza sa gorilama, videli smo jednu veliku gorilu kako maltretira ostale manje. Bila je tako snažna, ali u očima joj se video pogled nevine dečice. Tada sam ponudio čuvaru 10.000 dolara da mi dopusti da opalim tu najveću gorilu po faci kada mi otvori vrata kaveza. Odbio me je!“ – završio je priču o toj noći Majk Tajson. Naravno, ovakva izjava „Gvozdenog“ odmah je izazvala veliku pažnju gotovo svih svetskih medija, koji su uglavnom uz opasku „pa ovaj čovek nije normalan“, preneli priču o skandaloznoj Majkovoj poseti zoo vrtu u Njujorku.
Zanimljivo je da su se tada oglasili i neki poznavaoci životinja, koji su tvrdili da gorile u tom uzrastu teže oko 350 kilograma i da Majk Tajson verovatno ne bi imao šanse ni da preživi da je ušao u kavez sa gorilom, a ne da je „nokautira“. Sa druge strane obožavaoci „Gvozdenog“ Majka smatraju da je on tih godina bio toliko jak i u takvoj formi, da ni 350 kilograma teška gorila ne bi imala šanse protiv njega. Ono što je takođe interesantno jeste da je Majk Tajson kasnije globalno postao poznat kao veliki ljubitelj i zaštitnik životinja, pa je mnoge začudilo što je Majk uopšte i imao ideju da udari jednu životinju.

Mnogi veruju da Majk Tajson ne bi imao puno šanse da je zakoračio u kavez sa gorilom.
Mnogi veruju da Majk Tajson ne bi imao puno šanse da je zakoračio u kavez sa gorilom.

Podeljena su mišljenja da li bi Majk Tajson uopšte imao bilo kakve šanse u borbi protiv gorile. I dok poznavaoci životinja tvrde da tu dileme nema i da Majk ne bi imao šanse, njegovi obožavaoci nisu saglasni sa tim i smatraju da zapravo gorila u tom duelu ne bi imala šanse. A šta vi mislite, kakav bi ishod bio da je čuvar pristao da za 10.000 dolara Majku otvori kavez i da ga pusti da priđe i udari gorilu?

Prethodni tekstAleksandar Lingard – „Najneverovatniji“ gol za pobedu
Sledeći tekstKada su brojna deca iščekivala Majklove promašaje