Ana Dabović – Mazanje labelom tokom meča

Ana Dabović - Mazanje labelom tokom meča
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Košarkašice Srbije igrale su iznenađujuće dobro na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2013. godine. Od potpunog autsajdera prvenstva, na kraju su osvojile četvrto mesto, a do tog fenomenalnog rezultata „četu“ Marine Maljković predvodile su sestre Dabović. Posebno je košarkašku publiku impresionirala mlađa sestra Ana, koja je svojim odličnim partijama bila otkrovenje za evropsku košarkašku publiku. Ipak, da se njen nastup na šampionatu ne pamtim samo po dobrim igrama, bio je dovoljan jedan potez na meču protiv Belorusije.
U drugoj četvrtini, pri vođstvu Srbije od 19:11, Ani Dabović je dosuđen faul. Nezadovoljna odlukom sudija da joj dosude ličnu grešku, Ana je krenula da protestuje kod arbitara, pa je “uspela” da “zaradi” i tehničku grešku. U drugoj četvrtini, pri vođstvu Srbije od 19:11, Ani Dabović je dosuđen faul. Nezadovoljna odlukom sudija da joj dosude ličnu grešku, Ana je krenula da protestuje kod arbitara, pa je “uspela” da “zaradi” i tehničku grešku. Ipak, da je ta situacija nije uopšte poremetila pokazala je samo nekoliko sekundi kasnije, kada je iz grudnjaka izvadila labelo i njime namazala usne. Taj Anin potez nasmejalo je sve prisutne u dvorani, a bilo je to nešto što nije viđeno skoro nikada na sportskim terenima.Ipak, da je ta situacija nije uopšte poremetila pokazala je samo nekoliko sekundi kasnije, kada je iz grudnjaka izvadila labelo i njime namazala usne. Taj Anin potez nasmejalo je sve prisutne u dvorani, a bilo je to nešto što nije viđeno skoro nikada na sportskim terenima.
Mnogi mediji su pomislil da je Ana “nagrađena” tehničkom greškom zbog toga što je izvadila labelo, ali je ona posle susreta objasnila šta se zapravo dogodilo. “Ljudi nisu lepo videli u prenosu, nisam dobila tehničku zbog labela, nego zbog prigovora. A labelo nosim sa sobom na terenu poslednjih pet godina i stavljam ga kada su mi usta suva. Niti jedan sudija mi to nikada nije zamerio.” – rekla je Dabovićeva o svom neobičnom potezu.
Kako je izgledao potez Ane Dabović, kakav smo sigurni da niste imali priliku da vidite često na sportskim borilištima, možete se podsetiti na snimku, koji je pred vama.

Prethodni tekstKontroverzni skok, kojim je Niurka Montalvo „preotela“ zlato Fioni Mej
Sledeći tekstTomislav Piplica – Najbizarniji (auto)gol Bundeslige