Ana Ivanović – Poen protiv Šarapove koji je „naterao publiku da ustane“

Ana Ivanović - Poen protiv Šarapove koji je
Ana Ivanović - Poen protiv Šarapove koji je "naterao publiku da ustane"

U polufinalu velikog turniru u Sinsinatiju 2014. godine, posle velike borbe i „dramatičnog“ meča, Ana Ivanović je uspela da savlada Mariju Šarapovu sa 2-1 u setovima i da se plasira u finale. Viđeno je na tom meču „sve i svašta“, pa čak i blagi sukob dve po mnogima u tom trenutku najlepše teniserke na planeti. Ana Ivanović je u jednom trenutku zatražila medicinsku pomoć, Šarapova je smatrala da se „folira“, pa je dobacivala da joj i izmere pritisak, što je unelo dodatnu napetost u ionako neizvesnom i napetom duelu. Viđen ja na tom duelu i „atomski“ tenis i mnogo fantastičnih poena, ali se jedan poen posebno izdvojio…
Igrao se finiš trećeg seta u kojem je Ana Ivanović vodila sa 6:5, a Marija Šarapova je servarala za opstanak u meču. I baš u prvom poenu u tom gemu, koji će Ivanovićeva na kraju i dobiti, usledila je odlična razmena udaraca. U početku poena obe igračice slale su preko mreže veoma snažne bekhend dijagonale, a onda je u jednom trenutku Šarapova odlučila da promeni stranu i pošalje odličnu bekhend paralelu. Ana uspeva da stigne taj udarac i da se odbrani slajs forhendom, udarcem koji se ne igra često, ali Šarapova potom šalje još jedan fantastičan udarac, ovog puta iz forhenda.

Ana Ivanović je odličnom igrom savladala Mariju Šarapovu u polufinalu turnira u Sinsinatiju 2014. godine.
Ana Ivanović je odličnom igrom savladala Mariju Šarapovu u polufinalu turnira u Sinsinatiju 2014. godine.

Odigrala je Šarapova odličnu dijagonalu, delovalo je da Ana Ivanović neće uspeti da stigne taj udarac, ali srpska teniserka ipak uspeva da dođe do lopte na ivici dubl polja, a da potom odigra idealnu forhend paralelu i pošalje loptu preko mreže, koja potom pada u ugao polja Marije Šarapove. Nije ni pokušala Ruskinja da stigne loptu, jednostavno je videla da je to „nemoguća misija“. Udarac Ane Ivanović je oduševio publiku u Sinsinatiju, koja je „poskakala“ sa svojih mesta i ovacijama nagradila Srpkinju za fantatično odigran udarac. I italijanski komentator susreta nije skrivao oduševljenje zbog fantastičnog poteza Ane Ivanović.
Kako je izgledao fenomenalan udarac Ane Ivanović u finišu polufinalnog meča protiv Marije Šarapove u Sinsinatiju 2014. godine, koji su mnogi proglasili i za jedan od najboljih u karijeri legendarne srpske teniserke, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstStiv Jang – Neverovatan „slalom“ za pobedu
Sledeći tekstBen Džonson – Trka protiv konja i automobila