Andrea Lekić – Gol iz cepelina, iza leđa, kroz noge

Andrea Lekić - Gol iz cepelina, iza leđa, kroz noge
Andrea Lekić - Gol iz cepelina, iza leđa, kroz noge
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Za Andreu Lekić 2013. godina bila je kao iz snova. Sa reprezentacijom Srbije osvojila je srebrnu medalju na šampionatu planete u Beogradu, a sa mađarskim Đerom osvojila je tripl krunu, prvenstvo i kup mađarske i pehar Lige šampiona. Andrea Lekić je bila najzaslužnija za uspehe reprezentacije i Đera, pa joj je na kraju godine apsolutno zasluženo pripala nagrada za najbolju rukometašicu sveta za 2013. godinu. Na kraju te sezone odlučila je da napusti Đer i pređe u Vardar, a oproštaj od mađarskog šampiona začinila je golom iz cepelina kakav se vrlo retko viđa na rukometnim terenima.
Za kraj sezone u mađarskom rukometu te 2013. godine igrao se finalni turnir kupa, a rukometašice Đera su vrlo lako i ubedljivo pobedama protiv Vesprema i Ferencvaroša došle do ukupno trećeg trofeja u toj sezoni. Finalni turnir osim trijumfa Đera obeležio je gol Andree Lekić u polufinalnom meču protiv Vesprema.

Andrea Lekić postigla je vrlo atraktivan gol na svom poslednjem meču u dresu Đera.
Andrea Lekić postigla je vrlo atraktivan gol na svom poslednjem meču u dresu Đera.

Igrao se šesti minut drugog poluvremena, Đer je već imao 10 golova prednosti, kada je u jednoj polukontri svog tima Andrea Lekić primila dodavanje od Anite Gerbic u skoku i potom odlučila da popularni cepelin završi na atraktivan i vrlo neobičan način. Umesto da lagano postigne pogodak, Lekićeva se odlučila da se u letu okrene leđima golu protivnica i potom sa dve ruke kroz noge pošalje loptu iza leđa golmanke Vesprema, koja definitivno nije očekivala ovakav potez najbolje svetske rukometašice te godine. Vrlo atraktivnom pogotku Lekićeve aplaudirali su gotovo svi u hali, a ona je spektakularnim pogotkom simbolično udarila pečat na dve vrlo uspešne sezone provedene u mađarskom Đeru.
Zanimljivo je da je Andrea i u nekoliko slučajeva ranije na sličan način u dresu Đera i reprezentacije Srbije postizala pogotke, ali čini se da je “oproštajni” gol za Đer protiv Vesprema makar za nijansu atraktivniji od svih prethodnih. Kako je izgledao jedan od najneverovatnijih i najboljih golova u istoriji ženskog rukometa, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRonaldinjova prevara sa flašicom vode – Trik ili bezobrazluk?
Sledeći tekstDžon Pajus Boland – Gledalac koji je osvojio dva olimpijska zlata