Ronaldinjova prevara sa flašicom vode – Trik ili bezobrazluk?

Ronaldinjova prevara sa flašicom vode - Trik ili bezobrazluk?
Ronaldinjova prevara sa flašicom vode - Trik ili bezobrazluk?
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dovoljno je reći Ronaldinjo i fudbalskim ljubiteljima se na licu pojavi osmeh. Prva asocijacija na, po mnogima, najboljeg igrača svih vremena je njegov osmeh i to da je sa loptom mogao verovatno sve. Ali pored brzine, preciznosti, nestvarno dobre tehnike, osećaja za gol i ostalih kvaliteta, Ronaldinjo je važio i za jednog od najinteligentnijih igrača na travnatim terenima što je mnogo puta i dokazao potezima zbog kojih su ljubitelji fudbalske igre morali da po nekoliko puta vraćaju usporeni snimak ne bi li shvatili kako je ovaj „mađioničar“ uspeo da izvede ono što je zamislio. Pored fudbalskih, Ronaldinja su krasile i ljudske vrline, pa je tako važio za igrača koji nije „prljav“, retko je dobijao crvene kartone, često bio učesnik humanitarnih mečeva i akcija, izlazio u susret armiji navijača i za svakog odvojio vreme za autogram, zagrljaj, dres… a jednom dok je igrao za Barselonu, ceo stadion najvećeg protivnika, Real Madrida, “Santijago Bernabeu”, mu je aplaudirao nakon sjajne partije. Jednostavno svi su voleli Ronaldinja. I upravo iz ovog razloga velika “prašina se digla” posle njegove asistencije 2013. godine u meču protiv Sao Paula, kada su ga jedni nazivali genijem a drugi prevarantom, kome takav potez u karijeri nije trebao.
Kada je Ronaldinjov saigrač u 13. minutu trebalo da izvede aut na utakmici prvog kola Kopa libertadores odigranog 13. februara 2013. godine, Ronaldinjo je prišao legendarnom golmanu Sao Paula Rožeriju Seniju i zatražio flašicu vode. Seni mu je odmah izašao u susret i dao mu prijateljski svoju flašicu, ne sluteći šta će se dogoditi samo par sekundi kasnije…

Ronaldinjova "prevara" sa flašicom vode.
Ronaldinjova „prevara“ sa flašicom vode.

Nekadašnji zvanično najbolji svetski fudbaler se udaljavao od gola, ali tek toliko da se nađe na pravom mestu kako bi se matirala uspavana odbrana Sao Paula i iznenađeni golman, jer kad se izvodi aut nema ofsajda. Ronaldinjo je prihvatio loptu iza leđa iznenađene odbrane, poveo je ka golu i asistirao Žou koji ju je samo ubacio u gol izazivajući nevericu na licu legendarnog Senija.
Neverica se pojavila i kod mnogih navijača kada su videli šta je Brazilac uradio i dok su jedni odmah „napali“ Dinja da je uradio nešto nečasno i nešto što ne priliči igraču takvog kalibra, da se osramotio i da je prevarant, drugi, za koje je Ronaldinjo nešto poput božanstva, stali su u odbranu svog ljubimca komentarima da je izveo jedan od najinteligentnijih poteza ikada viđenih u Južnoj Americi.

Ronaldinjo je znao da proslavi asistenciju koja se prepričava.
Ronaldinjo je znao da proslavi asistenciju koja se prepričava.

„Čista sreća. Uzeo sam malo vode a sudija je dao znak za nastavak igre. Ovo nije isplanirano ili bilo šta slično, u pitanju je sreća.“ – rekao je Ronaldinjo posle meča, koji je završen pobedom njegove ekipe sa 2:1, a on je bio asistent i kod drugog gola. Sreća ili ne ovo je verovatno bio poslednji put da je jedan golman ponudio Ronaldinja svojom vodom. „Ronaldinjo je doneo prevagu dvema asistencijama. On je inteligentan. Od njega ne možete očekivati neke stvari, poput stalnog trčanja u obranu, ali njegovi kvaliteti ga čine pobednikom.“ – komentarisao je tadašnji trener Atletiko Mineira, ne dovodeći u pitanje sporni potez.
Atletiko je te godine nošen sjajnim partijama Ronaldinja ali i ostatka ekipe osvojio Kopa libertadores, gde je nakon prvog mesta u grupi do trofeja ređao pobede nad protivnicima – Sao Paulo (ponovo u osmini finala), Tihuana, Njuels Old Bojs i Olimpija u finalu, tako da je potez Ronaldinja ostao u senci ovog sjajnog uspeha i dokazane dominacije. Bilo kako bilo pogledajte situaciju pa procenite da li je „čarobnjak“ sa loptom ujedno ispao i prevarant kako su ga mnogi tada okarakterisali:

Prethodni tekstKada su jugoslovenski košarkaši „pokazali zube“ Amerikancima
Sledeći tekstAndrea Lekić – Gol iz cepelina, iza leđa, kroz noge