Andrej Gaćina – Gde je reket?!

Andrej Gaćina - Gde je reket?!
Andrej Gaćina - Gde je reket?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 20. decembra 2017. godine, u okviru poslednjeg kola grupe B stonoteniske Lige šampiona, švedski Eslevs AI poražen je na svom terenu od ekipe iz Rusije UMMC rezultatom 3:2. Junak pobede gostiju bio je hrvatski internacionalac Andrej Gaćina. On je zabeležio oba trijumfa u meču, od kojih je drugi bio u odlučujućoj partiji, ali je u prvom duelu izveo potez koji je završio na mnogim stonoteniskim kompilacijama…

Andrej Gaćina je bio junak pobede svoje ekipe

U prvom meču duela Eslevs AI – UMMC, sastali su se Truls Meregord i Andrej Gaćina. Hrvat je reklo bi se potpuno rutinski opravdao ulogu favorita i savladao je mladog Meregorda sa 3:1 u setovima. U drugom i četvrtom setu Gaćina je bio veoma ubedljiv. Izgubio je samo tri poena, a upravo će potezom u finišu poslednjeg dela igre i obeležiti ovaj duel.

Andrej Gaćina odigrao je "trik" udarac na meču Lige šampiona.
Andrej Gaćina odigrao je „trik“ udarac na meču Lige šampiona.

Pri rezultatu 9:3 u četvrtom setu, Gaćina je bio na servisu. Odmah posle odličnog početnog udarca, fantastičnom forhend dijagonalom oterao je Meregorda od stola i došao vrlo blizu osvajanja poena. Meregord je posle te dijagonale uspeo samo da vrati „balon“ na protivničku stranu stolu. Andrej Gaćina je tada imao priliku da zakucavanjem loptice u protivničko polje okonča poen. Ipak, on se odlučuje za drugačije rešenje i veoma atraktivan „trik“ udarac…

Pojedinci su kritikovali Gaćinu

Dok loptica leti, Andrej Gaćina prebacuje reket iz desne u levu ruku, a potom dok fintira kao da će desnom rukom zakucati lopticu na protivničku stranu stola, levom rukom samo blago prebacuje lopticu blizu mreže u protivničko polje. To Meregord nikako nije očekivao i uopšte nije ni probao da stigne lopticu.

Gaćina je izveo veoma maštovit potez.
Gaćina je izveo veoma maštovit potez.

I dok su mnogi bili oduševljeni potezom Andreja Gaćine, smatrajući ga jednim od lepših tokom stonoteniskih mečeva, pojedinci su kritikovali Gaćinu. Objašnjavali su oni da je Andrej ovakvim „trik“ udarcem malo ponizio svog protivnika, tada petnaestogodišnjeg Trulsa Meregorda.
Potez koji je izveo Andrej Gaćina na meču protiv Trulsa Meregorda i pored pojedinih kritika, završio je na mnogim stonoteniskim kompilacijama najboljih ping-pong poteza, zajedno sa poenom koji su odigrali Ma Long i Feng Bo i još mnogim vrhunskim potezima. Kako je izgledao ovaj „trik“ udarac možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRonaldinjovo „ponižavanje“ kapitena Deportiva
Sledeći tekstLebron Džejms – Finta dodavanja kojom je prevario pola tima Lejkersa