Lebron Džejms – Finta dodavanja kojom je prevario pola tima Lejkersa

Lebron Džejms - Finta dodavanja kojom je prevario pola tima Lejkersa
Lebron Džejms - Finta dodavanja kojom je prevario pola tima Lejkersa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Početkom marta 2018. godine, Los Anđeles Lejkersi napravili su iznenađenje i savladali na svom terenu te sezone veoma jake Klivlend Kavalirse. Domaće je do trijumfa predvodio Džulijus Rendl, a gostima nije pomogla ni odlična partija u tom momentu jednog od najboljih igrača lige Lebrona Džejmsa. „Kralju“ Džejmsu falile su tri asistencije da ostvari tripl-dabl, a upravo je jedna od 7 njegovih asistencija obeležila duel i bila nešto o čemu se najviše pričalo posle meča…
Igrao se finiš prvog poluvremena, Kavsi su bili u napadu u kojem je Džej Ar Smit uputio veoma loš šut iz ugla, koji je jedva i dotakao obruč. Ipak, posle odbitka Lebron Džejms dolazi do uhvaćene lopte i nastavlja napad gostiju i to na maestralan način. Nalazio se Džejms iza linije za tri poena i sa loptom u rukama okrenuo se ka Korveru koji se nalazio sam iza linije za tri poena nedaleko od njega.

I pored toga što je Lebron Džejms igrao odlično, Lejkersi su uspeli da savladaju Kavse.
I pored toga što je Lebron Džejms igrao odlično, Lejkersi su uspeli da savladaju Kavse.

Pošto je Kajl Korver vrhunski šuter, koji je retko promašivao otvorene pokušaje za tri poena, a Lebron Džejms je fintirao kao da će loptu dodati ka njemu, čak tri igrača Lejkersa „pojurila“ su ka Korveru, kako bi sprečili njegov otvoreni pokušaj šuta za tri poena. Ipak, Lebron je to predvideo i dok gleda ka Korveru i fintira dodavanje ka njemu, upućuje loptu na drugu stranu, ka potpuno slobodnom Žižiću, kojem je potom preostalo da lepim zakucavanjem „kruniše“ fantastično dodavanje Džejmsa. Bio je to fantastičan potez, najlepši na tom duelu i jedan od najlepših te nedelje u NBA ligi, koji je mnoge podsetio i na sličan potez koji je izveo Majkl Džordan, a kojim je prevario Magzi-Bogza.
Iako je Lebron Džejms svakako jedan od najboljih košarkaša svih vremena, nije tajna da ga mnogi ljubitelji košarke ne vole i verovatno i zato ovaj potez nije privukao toliko pažnje, koliko bi možda privukao da ga je izveo neko drugi, ali su i oni koji ne simpatišu Džejmsa previše „priznali“ da je to njegovo dodavanje zaista bilo maestralno. Kako je izgledala fantastična finta Lebrona kojom je prevario pola tima Lejkersa, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstAndrej Gaćina – Gde je reket?!
Sledeći tekstDžefri Džulmis – Olimpijski duh pre svega