Anrijev „Is that enough?“ gol

Kada je u leto 2007. godine Tijeri Anri prešao u Barselonu za 24 miliona evra, Arsenalovim navijačima se „srušio svet“. Otišao je najbolji od najboljih, prvi strelac i živa legenda kluba. Praveći listu njegovih najupečatljivijih poteza za sve godine provedene u Arsenalu, navijači „Topbžija“ su njegov legendarni slobodan udarac protiv Vigana uvek stavljali u prvih pet.
U novembru 2005. godine, u 13. kolu Premijer lige, Vigan koji je te sezone igrao sasvim solidan fudbal i sezonu završio na 10. mestu, dočekao je moćni Arsenal, prošlogodišnjeg vicešampiona. Očekivanja da će biti dosta golova su ispunjena i publika na tadašnjem „JJB stadionu“ imala je priliku da ih vidi ukupno 5. Arsenal je pobedio sa 3:2 a golove su postigli Van Persi i Anri dva, a jedan od ta dva ostao je u sećanju svim navijačima i ostavio poseban pečat u karijeri brzonogog Francuza. Loptu je naravno namestio Tijeri Anri i želeo da slobodan udarac izvede što pre. Međutim, sudija Pol mu to nije dozvolio, već mu je rekao da sačeka i da loptu može da izvede tek posle njegovog zvižduka a onda otišao da postavi živi zid na propisanu udaljenost. Kao i mnogi vrhunski fudbaleri poput Erika Kantone, Ibrahimovića, Kristijana Ronalda... Anri je u sebi imao tu dozu arogancije i bio je idealan trenutak da je ispolji. Širio je ruke od nestrpljenja, a kada je sudija konačno dao znak pištaljkom Tijeri Anri se naljutio, zaleteo ka lopti i "opalio" tako jako da je ona preletela "zid", udarila u stativu i odbila se u mrežu golmana Filana. On je dao sve od sebe, napravio paradu, ali taj udarac ne bi odbranila ni dva golmana. Igrao se 41. minut. Na semaforu je pisalo 2:1 za goste. Arsenal je imao napad i kružio oko gola protivnika kada je sudija Grem Pol dosudio prekršaj na nekih 25-30 metara od gola Vigana.
Loptu je naravno namestio Tijeri Anri i želeo da slobodan udarac izvede što pre. Međutim, sudija Pol mu to nije dozvolio, već mu je rekao da sačeka i da loptu može da izvede tek posle njegovog zvižduka a onda otišao da postavi živi zid na propisanu udaljenost. Kao i mnogi vrhunski fudbaleri poput Erika Kantone, Ibrahimovića, Kristijana Ronalda… Anri je u sebi imao tu dozu arogancije i bio je idealan trenutak da je ispolji. Širio je ruke od nestrpljenja, a kada je sudija konačno dao znak pištaljkom Tijeri Anri se naljutio, zaleteo ka lopti i „opalio“ tako jako da je ona preletela „zid“, udarila u stativu i odbila se u mrežu golmana Filana. On je dao sve od sebe, napravio paradu, ali taj udarac ne bi odbranila ni dva golmana. Dok su navijači bili u transu Anri je umesto uobičajnog radovanja sa trčanjem ka publici raširenih ruku ostao ukopan, okrenuo je samo glavu ka sudiji i nakon skupljanja usana gestikulirajući da nije bilo loše, upitao Pola „Is that enough? “ (Da li je dovoljno?), aludirajući na čekanje. Ovo se jasno moglo pročitati sa usana, pa je ovaj gest ubrzo obišao planetu i oduševio Anrijeve fanove.
Tjeri Anri je u svojoj karijeri postigao mnogo lepših golova, imao dosta boljih poteza… ali gest posle fenomenalnog slobodnog udarca koji je izveo protiv Vigana 19. novembra 2005. godine i obraćanja suduji Polu, ostao je kao jedan od najupečatljivijih detalja iz njegove bogate karijere. Podsetite se kakav „top“ u nozi je imao Anri i njegovog duhovitog obraćanja sudiji koji se najbolje vidi na samom kraju videa koji je pred vama:

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This