To nije čudo, to je Troj Polamalu!

To nije čudo, to je Troj Polamalu!
To nije čudo, to je Troj Polamalu!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tokom svoje dvanaestogodišnje NFL karijere, Troj Polamalu je igrajući samo za Pitsburg Stilerse osvojio dve šampionske titule, 8 puta nastupio na Pro boul utakmici, 4 puta bio izabran u najbolji defanzivni tim lige, 2010. godine bio izabran za najboljeg defanzivca lige i ostvario je još mnoga dostignuća, koja su od njega načinila jednog od najboljih sejftija u istoriji američkog fudbala.
Pored mnogih priznanja, Troj Polamalu je učinio i to da mnogi neverovatni potezi kada ih on izvodi izgledaju lako, a koliko je on zapravio bio neverovatan igrač možda najbolje govore reči Hajnsa Vorda, njegovog bivšeg saigrača: „Kada god nam je trebala dobra odbrana sedeli bi pored terena i govorili: ‘Hajde Troj! Hajde Troj! Izvedi ponovo svoju magiju!’ I uvek bi on uradio nešto dobro, bio je poseban igrač. Kad god bi nam najviše trebalo Troj bi odigrao odlično, to je ono što je njega izdvojilo od ostalih igrača i zbog čega mislim da sam igrao u ekipi sa jednim od najvećih u istoriji.“ – izjavio je legendarni hvatač Stilersa. Da reči Hajnsa Vorda nisu preterane i da je Polamalu zaista bio neverovatan igrač, možda se najbolje videlo u jednom potezu, koji je zvanični NFL sajt izabrao za najbolji u Trojovoj karijeri.

Troj Polamalu je uspeo da dođe do poseda lopte na neverovatan način na meču protiv Čardžersa.
Troj Polamalu je uspeo da dođe do poseda lopte na neverovatan način na meču protiv Čardžersa.

U 11. rundi šampionata 2008. godine Pitsburg Stilersi su dočekali San Dijego Čardžerse. Posle velike borbe i neizvesnog meča domaći su slavili sa 11:10, ali je ishod duela pao u drugi plan već na samom startu susreta. U prvom napadu gostiju na susretu, pri prvom daunu za 10 jardi negde oko centra terena, kvoterbek Čardžersa Filip Rivers je poslao dodavanje od nekih 15 jardi ka svom hvataču Ajku Tejloru. Iako je dodavanje bilo gotovo savršeno, Tejlor ispušta loptu koja kreće ka zemlji snežnog terena u Pitsburgu. Delovalo je u tom trenutku da ne postoji ni teoretska šansa da lopta prvo ne dodatkne zemlju pre nego što završi u nečijim rukama, čime bi akcija bila završena, ali…
Troj Polamalu se ne nalazi blizu lopte, ali se baca po nju i prstima jedne ruke je na neverovatan način štiti da ne dodatkne tlo, a potom je čvrsto hvata, čime dolazi do poseda lopte. Pokušao je tada Polamalu da vrati loptu do protivničke end zone i postigne tačdaun, ali i pored odličnog slaloma, nije uspeo da postigne poene samo zato što se okliznuo na snežnom terenu stadion „Hajnc Fild“. Ipak, to ni malo nije umanjilo fantastičnost poteza Polamalua, koji je uspeo da dođe do lopte na neverovatan način i to iako je i zvanični komentator susreta mislio da nema šanse da je uspeo to da izvede.

Klizanje je sprečilo Polamalua da posle oduzete lopte dođe do poena.
Klizanje je sprečilo Polamalua da posle oduzete lopte dođe do poena.

Na jednom od sajtova posvećenih NFL-u potez Polamalua nazvan je „čudom“, a jedan od navijača Stilersa nije se složio sa ovakvom konstatacijom, objasnivši da to nije čudo, već Troj Polamalu! Kako je izgledao fantastičan potez Troja Polamalua koji je NFL izabrao za najbolji u njegovoj karijeri, kada je u izgubljenoj situaciji uspeo da dođe do poseda lopte na neverovatan način, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

loading…
Prethodni tekstAko možes da hodaš možeš i da igraš
Sledeći tekstAutogol kome se smejala cela planeta