Ben Arfina majstorija koja podseća na Maradonin gol veka

Ben Arfina majstorija koja podseća na Maradonin gol veka
Ben Arfina majstorija koja podseća na Maradonin gol veka
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dana 7. januara 2012. godine na „Sent Džejms Parku“ domaći Njukasl dočekao je u okviru treće runde FA kupa Blekburn Roverse. Ne tako atraktivni rivali i teško da se iko na prvu seća ovog meča. Međutim, možda se nekima osveži pamćenje kada pogleda video u nastavku teksta.

Ben Arfa je postigao spektakularan gol

Njukasl je golom Gutijereza u 95. minutu nekako odneo pobedu, iako je Blekburn vodio na poluvremenu. Međutim, čak ni ovaj gol u poslednjim sekundama meča nije uspeo da zaseni majstoriju koju je tog dana izveo Hatem Ben Arfa. Videvši da se njegov klub muči da izjednači rezultat, Francuz je rešio da uzme stvar u svoje ruke… odnosno noge.

Ben Arfa je postigao prelep gol na meču protiv Blekburna.
Ben Arfa je postigao prelep gol na meču protiv Blekburna.

Primio je Ben Arfa loptu negde blizu centra igrališta, a zatim se stuštio ka golu protivnika brzinom munje. Nizao je igrače jednog za drugim, ušao u šesnaesterac i zalomio poslednjeg na koga je naišao, a onda silovitim udarcem „zavukao“ loptu pod prečku golmana Buna. On nije mogao da uradi ništa, jer loptu gotovo da nije ni video koliku je brzinu imala. Publika je bila u transu, prisustvovali su verovatno najlepšem golu koji je Ben Arfa postigao u svojoj karijeri.

Poređenja sa Maradoninim legendarnim golom

Mnogi su ovaj gol počeli da porede sa Maradoninim „golom veka“ koji je postigao protiv Engleske. Tako je Jonas Gutijerez, tadašnji igrač Njukasla, posle meča izjavio: „Maradona bi bio ponosan na njegov spektakularan gol.“ Gol Hatema Ben Arfe našao se i u konkurenciji za najlepši gol godine, odnosno nagradu “Ferenc Puškaš” koju dodeljuje FIFA. Ipak, nije prošao najsjajnije. Završio je na petoj poziciji ispod gola Štoha, Nejmara i Falkaa… ali ako mu je za utehu bio je ispred gola Lea Mesija.
Pogledajte na snimku gol sjajnog Francuza Hatema Ben Arfe. Bio je to gol koji je mnoge podsetito na Maradonino remek delo protiv Engleza:

Prethodni tekstGol Jelene Erić koji je odveo Srbiju u završnicu SP-a
Sledeći tekst„Magija“ Arona Rodžersa