Magija Arona Rodžersa

Jedan od najvećih preokreta u istoriji NFL-a i tačdaun za sva vremena viđeni su u Detroitu 2015. godine, na utakmici između domaćih Lajonsa i Grin Bej Pekersa. “Lavovi” su tokom meča imali 20 poena prednosti, ali su gosti na kraju slavili, postigavši u poslednjem trenutku, čak i posle isteka vremena, tačdaun kakav se retko viđa.
Igrao je Met Steford odlično u većem delu tog meča, do sredine trećeg perioda bacio je dva tačdauna, i vodio svoje Lajonse do vođstvo 20:0. Ipak, Pekersi se nisu predavali, najviše zahvaljujući Aronu Rodžersu uspeli su da se rezultatski vrate u meč i uvedu susret u neizvesnu završnicu. 30 sekundi pre kraja, Pekersi imaju -2, loptu duboko na svojoj polovini i nemaju više tajm-auta,  “Lavovi” su mislili da su dobili utakmicu, ali su sudije ubacile žutu zastavicu zvog povlačenja Devina Tejlora za masku kvoterbeka gostiju Arona Rodžersa. Tejlor je posle meča bio besan na tu sudijsku odluku, pa se smatrajući da nije učinio ništa nedozvoljeno obratio novinarima: “Nisam ga povukao, samo sam ga dodirnuo.” Rodžers potom baca dva nekompletna pasa, da bi šest sekund pre istekla vremena igrači iz Grin Beja stigli na tek 24 jarda od svoje end zone, a tad je usledila drama kakva nije viđena na NFL terenima.
Usledio je smušeni napad Pekersa, u kome je Aron Rodžers bežao od odbrane domaćih, da bi na isteku vremena gosti iz Grin Beja pokušali da izvedu “trik akciju”, ali su brzo zaustavljeni. Pošto na semaforu više nije bilo vremena, “Lavovi” su mislili da su dobili utakmicu, ali su sudije ubacile žutu zastavicu zvog povlačenja Devina Tejlora za masku kvoterbeka gostiju Arona Rodžersa. Tejlor je posle meča bio besan na tu sudijsku odluku, pa se smatrajući da nije učinio ništa nedozvoljeno obratio novinarima: “Nisam ga povukao, samo sam ga dodirnuo.” Pošto NFL utakmica ne može da se završi kaznom, iako je na semaforu stajalo 00:00, Aron Rodžers je dobio još jednu priliku da organizuje napad Pekersa…
Nakon što je skremblovao na svojoj polovini, sa svojih 35 jardi usledilo je “magično” “Hail Mary” dodavanje Arona Rodžersa direktno u end zonu Lajonsa, koje hvata Ričard Rodžers, postiže tačdaun i donosi neverovatnu pobedu Pekersima. “Ovo je sjajan osećaj. Blagosloven sam što mogu da igram ovu igru, a ovakvi trenuci me podsećaju kako je posebna ova igra. Volim svoj posao i veoma sam srećan što sam u Grin Bej Pekersima. Živim za dan kao što je ovaj, da imam šansu da utičem da se nešto čudesno dogodi.” – rekao je posle meča junak Pekersa Aron Rodžers.
Zanimljivo je da su navijači Detroita posle meča bili vrlo besni na odluke sudija u finišu meča, pa su na čuvenoj Vikipediji promenili ime Grin Bej Pekersa u “NFL Referees”.Ovakav razvoj događaja u Detroitu, potpuno je promenio sezone dva tima. Lajonsi se nisu oporavili od poraza, a Pekersi su na krilima pobede u “Motor Sitiju” odigrala odlično do kraja sezone i stigli do plej-ofa. Zanimljivo je da su navijači Detroita posle meča bili vrlo besni na odluke sudija u finišu meča, pa su na čuvenoj Vikipediji promenili ime Grin Bej Pekersa u “NFL Referees”.
Mnogi su pas Rodžersa nazvali i “očajničkim”, ali da je ipak u pitanju nešto drugo pokazao je nepuna dva meseca kasnije, kada je protiv Arizone uputio gotovo identično “Hail Mary” dodavanje. Kako je izgledala “magija” Arona Rodžersa u Detroitu, možete se podsetiti u snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This