Benoa Per – Volej za koji su se mnogi pitali da li je ovo uopšte moguće?!

Francuz Benoa Per poražen je od svog zemljaka Žila Simona u drugom kolu Masters turnira u Parizu 2015. godine, ali je i pored poraza „pokupio svu slavu“ sa susreta. Razlog za to bio je jedan spektakularan udarac koji je Francuz poznat po velikom teniskom talentu, ali i „ludoj“ glavi, izveo u završnici drugog seta.
Pri vođstvu od 5:4 u drugom setu, Benoa Per je servirao za dobijanje tog dela igre. Taj gem nije baš krenuo kako je Per želeo, Simon je dobio 2 od prva 3 poena i bio je blizu brejk lopti. U narednom poenu Benoa Per se odlučuje da odigra servis-volej, iako dobra igra na mreži nije nešto što ga je tokom karijere krasilo. Pogađa Per odličan prvi servis na bekhend protivnika, ali Simon još bolje riternira i šalje loptu pod noge protivnika i to sa bekhend strane, što se u tom trenutku učinilo da će biti dovoljno za osvajanje poena.

Benoa Per odigrao je nestvaran volej na meču protiv Simona.
Benoa Per odigrao je nestvaran volej na meču protiv Simona.

U trenucima kada je delovalo da će se suočiti sa brejk loptama, Per izvodi „magiju“ kojom se spašava. Odigrava sjajan nizak bekhend drop volej, a loptica zahvaljujući puno spina prvo pada u polje Simona, da bi se potom vratila ka Peru i udarila u mrežu, ne ostavljajući tako nikakve šanse Simonu za reakciju. I dok je volej Benoa Pera odmah delovao fantastično, posle gledanja usporenog snimka izgledao je još impozantnije. Tada se videlo da je loptica posle kontakta sa reketom Francuza prvo krenula ka licu Pera, a potom na nestvaran način promenila pravac i prešla preko mreže, da bi potom posle kontakta sa podlogom ponovo krenula da ide ka Peru.
Volej Benoa Pera oduševio je mnogo ljubitelja tenisa, koji su odmah počeli da dele snimak njegovog udarca na društvene mreže, uz komentar da je to nešto najbolje ikada viđeno na teniskom terenu. Iako su se mnogi složili sa tim da je udarac neverovatan, ipak su smatrali da su ocene da je to najbolji teniski udarac svih vremena malo preterane. Bio najbolji svih vremena ili ne, udarac Benoa Pera koji je izveo protiv Žila Simona na Mastersu u Parizu 2015. godine, zaista je spektakularan, a kako je on izgledao možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This