Bernard Tomić – Nezalaganje, posledice opijanja ili samo težak put oporavka?!

Bernard Tomić - Nezalaganje, posledice opijanja ili samo težak put oporavka?!

20. marta 2014. godine u prvom kolu ATP turnira u Majamiju sastali su se Jarko Nieminen i Bernard Tomić. Meč dvojice tenisera koji nisu bili plasirani među 30 najboljih na ATP listi nije privlačio mnogo pažnje, pa je stavljen na jedan od manjih terena, ali će se on ispostaviti kao istorijski. Pošto je to bio prvi meč Tomića posle dva meseca koje je propustio zbog povrede i operacije, Nieminen je bio favorit u duelu i očekivao se njegov trijumf, ali se niko nije nadao onome što će se dogoditi.
Posle samo 28 minuta i 20 sekundi tenisa, Jarko Nieminen trijumfovao je ubedljivo na meču sa 6:0, 6:1. Ispostaviće se da je to najbrži teniski meč od kako se meri dužina teniskih mečeva, pošto je trajao za oko minut kraće od prethodnog rekordnog duela. Da taj meč bude istorijski „najzaslužniji“ je bio Bernard Tomić, koji se „šetao“ po terenu, pravio neiznuđene greške često i u jednostavnim situacijama i činio sve što je mogao da poeni traju što kraće. Takva „igra“ Tomića izazvala je mnogo pažnje navijača i medija po završetku meča, pa se o njoj dosta diskutovalo.

Bernard Tomić igrao je očajno u Majamiju na susretu protiv Jarka Nieminena.
Bernard Tomić igrao je očajno u Majamiju na susretu protiv Jarka Nieminena.

I dok su mediji uglavnom pisali da je na meču viđeno nezalaganje Tomića i da je teniser koji je nastupao pod zastavom Australije delovao nezainteresovano za tenis i kao da ga je neko naterao da igra, ističući da to nije redak slučaj da Bernard Tomić deluje „malodušno“ na terenu, među teniskim fanovima kružile su drugačije priče kao objašnjenje ishoda meča. Naime, pojedini „kladioničari“ su još pre meča najavljivali ubedljivu pobedu Nieminena, obrazlažući kako je Bernard Tomić navodno tri dana pre meča pio alkohol bez prestanka i kako je njegov poraz sigurna stvar. Novinari su posle meča želeli da čuju od Tomića šta se zapravo dogodilo tokom meča, zašto je igrao toliko loše i zašto je delovalo kao da se nezalaže na terenu, pitajući ga i da li ima istine u glasinama koje su kružile odmah nakon duela: „Bio je ovo moj prvi meč posle operacije i još sam u fazi oporavka. Nisam uopšte razočaran, srećan sam što sam se vratio na teren i trudiću se da iz dana u dan unapređujem svoju igru.“ – izjavio je posle meča Bernard Tomić.
Da li mu se tog dana nije igralo, da li je bio mamuran ili je jednostavno teška povreda ostavila trag na Bernardu Tomiću, verovatno će se o tome još dugo polemisati, a vi se na snimku pred vama podsetite poslednjeg poena sa ovog istorijskog teniskog meča i „mlake“ reakcije publike u Majamiju, koja možda i najbolje opisuje igru Bernarda Tomića tog dana.

Prethodni tekstKad vaterpolo sudija završi u bazenu
Sledeći tekstŠekil O’Nil – Rušenje koša