Uve Genshajmer – Vrhunski izveden sedmerac ili nesportsko „ponižavanje“ najboljeg golmana?!

Uve Genshajmer - Vrhunski izveden sedmerac ili nesportsko
Uve Genshajmer - Vrhunski izveden sedmerac ili nesportsko "ponižavanje" najboljeg golmana?!

Po mnogim rukometnim stručnjacima Tijeri Omeje je najbolji golman koji se ikada bavio ovim sportom. Iako su takve procene gotovo uvek nezahavalne i izazovu dosta polemike, nije mali broj onih koji se slažu sa ovakvim mišljenjem i koji smatraju da je Francuz bez premca u konkurenciji rukometnih golmana. 2012. godine Omeje je imao 36 godina, ali ga to nije sprečavalo da i dalje bude najbolji golman na planeti. Zbog toga su mnogi rukometaši imali dodatnu želju da postignu gol protiv njega i to ako je moguće na što atraktivniji način, a toj želji nije odoleo ni Uve Genshajmer, koji je tada bio jedan od najboljih krilnih napadača na svetu, što se najbolje videlo na All-Star utakmici nemačke rukometne lige.
Igrao se 37. minut duela domaćih igrača iz Bundeslige protiv stranaca koji nastupaju u tom trenutku u najjačoj rukometnoj ligi na planeti. Dosuđen je penal za ekipu Nemačke, a lopti je prišao Uve Genshajmer, ispred koga se našao tadašnji golman Kila Tijeri Omeje. Očigledno motivisan što se ispred njega nalazi najbolji golman na svetu, ali i opušten zbog toga što utakmica nema takmičarski značaj, Uve Genshajmer se odlučio da proba atraktivno da savlada Omejea.

Uve Genshajmer i Tijeri Omeje su imali mnogo duela tokom karijere.
Uve Genshajmer i Tijeri Omeje su imali mnogo duela tokom karijere.

Na način na koji je to svojevremeno radio legendarni Džekson Ričardson, Genshajmer je izveo penal, prvo zamahnuvši „u prazno“, a potom kada je vratio loptu blizu tela, poslavši je iz zgloba pored nemoćnog Omejea, koji ovakav udarac očigledno nije očekivao. Iako su se obojica aktera zabavljala u tim trenucima, Uve Genshajmer je ipak ubrzo shvatio da njegov potez možda nije bio najsportskiji i da je malo „ponizio“ najboljeg čuvara mreže na planeti, pa je odlučio da se izvini Omejeu zbog načina na koji je izveo sedmerac. Iako su mnogi rukometni zaljubljenici bili oduševljeni načinom na koji je Genshajmer pogodio sa 7 metara, nije bilo ni mali broj njih koji su smatrali da nije od njega bilo u redu što je na ovakav način izveo sedmerac u egzibicionom meču i to kada se ispred njega našla rukometna legenda poput Tijerija Omejea.
Kojem god mišljenju bili bliži, ostaje činjenica da je Uve Genshajmer na veoma atraktivan način savladao Tijerija Omejea, a da li je bilo u redu što je na ovakav način izveo sedmerac u egzibicionom meču, očekujemo da čujemo i vaša mišlenja, nakon što se na snimku podsetite kako je Uve Genshajmer izveo penal na All-Star utakmici nemačke rukometne lige 2012. godine.

Prethodni tekstKlas Jan Huntelar – Volejčina za Ikera
Sledeći tekstBizarna povreda „čeličnog“ Nemca