„Bolesno“ dodavanja Anfernija „Penija“ Hardaveja

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Reklo bi se od kako je 1993. godine kao treći pik sa drafta ušao u NBA ligu zaigravši za Orlando Medžik, Anferni Hardavej poznatiji pod nadimkom „Peni“ prosto je svojom igrom oduševio fanove NBA lige. Ovaj 201 centimetar visoki plejmeker možda nije imao najbolji šut sa distance, ali je zato u svim ostalim košarkaškim elementima bio skoro perfektan. Igrao je odličnu odbranu, imao je sjajan pregled igre, što mu je pomoglo da beleži odlična dodavanja, skakao je i pod svojim i pod protivničkim košem i imao skoro nezaustavljiv ulaz. To ga je učinilo jednim od prvih „modernih“ plejmekera koji „pune“ sve statističke kategorije i kakvih će u narednim godinama biti sve više. Povrede su na nesreću svih pravih ljubitelja košarke sprečile „Penija“ da ostvari još više u NBA ligi i učinile da mu se karijera svede na samo nekoliko „punih“ sezona, ali je i za to vreme Anferni Hardavej učinio dovoljno da ga se i danas mnogi sa radošću sećaju…
Imao je Anferni Hardavej sreću da je u NBA ligu ušao kao član Orlando Medžika, koji su u svojim redovima već imali Šekila O’Nila, sa kojim će već u svojim prvim sezonama „Peni“ činiti nezaustavljiv tandem, ali i pored koga će ovaj sjajni plejmeker igrati najbolju košarku u karijeri. Već u Hardavejovoj ruki sezoni ovaj tandem uspeo je da uvede Orlando po prvi put u istoriji u plej-of, a upravo iz te sezone koju je „Peni“ završi kao drugi najbolji novajlija lige (iza Krisa Vebera) podsećamo se jednog sjajnog dodavanja ovog fenomenalnog plejmekera.

Anferni Hardavej i Šekil O’Nil činili su nezaustavljiv tandem, koji je bio najzaslužniji što je Orlando Medžik po prvi put u istoriji ušao u plej-of.

6. februara 1994. godine, Njujork Niksi su u svom „Medison Skver Gardenu“ ubedljivo savladali Orlando Medžik sa 95:77, ali bi se taj meč i pored odličnih individualnih izdanja Juinga, Ouklija i O’Nila vrlo brzo zaboravio, da nije bilo jednog sjajnog dodavanja „Penija“ Hardaveja. Pošto je primio dodavanje od Denisa Skota, „Peni“ je krenuo u prodor pod koš Niksa. Posle izvedenog naskoka delovalo je da je Anferni Hardavej u izgubljenoj situaciji, jer su se oko njega našla čak tri igrača Niksa, ali „Peni“ tada vadi „keca iz rukava“. Sjajnim dodavanjem sa dve ruke iza leđa, šalje loptu pored igrača Njujorka, a pravo u ruke krilnom centru Medžika Entoniju Aventu, kojem je ostalo samo da laganim polaganjem lopte od table u koš završi fenomenalnu akciju Hardaveja. Zanimljivo da je „Peni“ svojim dodavanjem potpuno zbunio krilnog centra domaćih Čarlsa Smita, ali i oduševio svoje saigrače na klupi, koji su odmah „poskakali“ sa svojih mesta. Interesantno je i da je dodavanje Hardaveja iz meča protiv Niksa odabrano za jedan od najboljih poteza njegove karijere, ali i da su mnogi njegovi obožavaoci ovo dodavanje nazvali „bolesnim“ i složili se da je to bila najbolja asistencija u karijeri legendarnog Anfernija „Penija“ Hardaveja.
Kako je izgledalo kako su njegovi fanovi opisali „bolesno“ dodavanje Hardaveja za Aventa, za koje mnogi smatraju da je najbolje u karijeri „Penija“ Hardaveja, ali i jedno od najboljih koje je tih godina viđeno na NBA parketima, možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKomična reakcija „najluđeg“ odbojkaškog trenera
Sledeći tekstLuka Milivojević sa Zvezdinim kačketom na „Maksimiru“ – „Neću da ga skinem!“