Luka Milivojević sa Zvezdinim kačketom na „Maksimiru“ – „Neću da ga skinem!“

Luka Milivojević sa Zvezdinim kačketom na
Luka Milivojević sa Zvezdinim kačketom na "Maksimiru" - "Neću da ga skinem!"

Meč visokog rizika odigran je oktobra 2015. godine u Zagrebu, u 3. kolu Lige šampiona, a Olimpijakos je ostvario veliku pobedu protiv Dinama od 1:0. Pred ovaj susret dodatno je podignuta tenzija kad su se navodno „Delije“ spremale da zajedno sa navijačima Olimpijakosa bodre Grke na „Maksimiru“. Čelnici dva kluba su se dogovorili zajedno sa UEFA da se ovi susreti igraju bez gostujućih navijača, i na „Maksimiru“ i u Pireju. Međutim, iako je na tribinama sve manje-više prošlo korektno, nakon utakmice desio se manji incident. Luka Milivojević, bivši igrač Crvene zvezde, tada igrač Olimpijakosa, pojavio se pred novinarima noseći kačket sa grbom Crvene zvezde, što je uzburkalo strasti u miks zoni „Maksimira“.
Na pitanje jednog od reportera da li nošenjem Zvezdinog kačketa možda želi da poruči nešto, Milivojević je sa osmehom pokušao da objasni da nema zle namere: “Ne, ja sam veliki navijač Crvene zvezde. Tamo sam igrao. Dobio sam poklon od jednog novinara… evo, od ovog gospodina sam dobio na poklon kapu. Mislim da niko ne treba da shvati to ništa lično, to je jednostavno moje, ja sam navijač Zvezde, kao što biste vi sutra možda stavili kapu Dinama, nemam ništa protiv toga“.

Luka Milivojević se u miks zoni stadiona „Maksimir“ posle meča Dinamo-Olimpijakos pojavio sa kačketom Crvene zvezde na glavi.

Ubrzo su na Luku vršeni pritisci da skine kačket, ali je on revoltirano odbio da to učini vidno iznerviran uzviknuvši “Neću da skinem kapu!”a zatim je Krešimir Antolić, šef bezbednosne službe domaćih, ceo slučaj prijavio delegatu Evropske kuće fudbala – koji je slikao srpskog igrača i napravio zapisnik. Kako su prenosili mediji u hrvatskoj, Luka Milivojević je na kraju morao da da izjavu i policiji, koja je takođe napravila zapisnik. „Prijavićemo celu situaciju delegatu, a videli ste da ga je čovek zadužen za obezbeđenje iz UEFA slikao. Ovo je provokacija za nas, mislim da nema veze sa koreknošću. Čovek je igrač Olimpijakosa i mi to poštujemo, ali ovo je čista provokacija. Nećemo mi raditi istragu, jer ga je čovek iz UEFA slikao, ali nije u redu.“ – rekao je Antolić. Tenziju je tada smirivao i legendarni Kristijan Karembe, koji je u to vreme radio u atinskom klubu.
“Ko zna što bi sve od toga nastalo kada bi neko od nas ušao na stadion sa kačketom Panatinaikosa… Ali možda bi Milivojević tada shvatio šta je uradio na „Maksimiru“, jer bi onome ko bi nosio kačket, odmah skinuli isti sa glave. Bilo bi svega! I sigurno ga ne bi odmah pustili kao što su Milivojevića!” – rekao je za hrvatske medije tadašnji štoper “Modrih” Gordon Šildenfeld nakon meča. Iskusni defanzivac istakao je i kako je odlično upoznao nekadašnjeg vezistu Rada i Crvene zvezde, dok je igrao u grčkoj. „Igrao sam u PAOK-u i Panatinaikosu, pa ga dobro poznajem. Oduvek je Milivojević bio prgav, uvek neki problemi sa njim. Ne čudi me uopšte da je to uradio.” – istakao je Šildenfeld.

Komentar oca Luke Milivojevića na društvenim mrežama na potez svog sina koji je uzburkao javnost.

Hrvatski mediji su ovu vest preneli uz oštre naslove poput: “Podla provokacija – skrivio penal koji je izludeo navijače, pa paradirao sa kapom Crvene zvezde u Dinamovom hramu“ uz napomenu da Luki Dinamovi navijači neće ovo zaboraviti. Međutim, tada se oglasio i veliki broj hrvatskih navijača koji nisu videli ništa sporno u tome što je Luka stavio Zvezdin kačket. Barem se takav zaključak mogao izvući zahvaljujući komentarima na hrvatskim portalima i društvenim mrežama, a nije moglo proći i bez šaljivih komentara, pa je tako neko napisao: “Treba prijaviti i „Hajneken“, on ima reklamu na drugoj slici i tamo je Crvena zvezda.” Dok je drugi ukazao da “Na 0:52 snimka lik nosi jaknu na kojoj je grb Glazgov Rendžersa. Jel to provokacija?”
Otac Luke Milivojevića na zanimljiv način je na društvenim mrežama prokomentarisao potez svog sina: “Prava ciganštura, ona najgora, njegov tata ponosan na njega do groba, mi smo cigani, najjači smo najjači.” – napisao je Srđan Milivojević na društvenim mrežama, a njegov komentar je Luka objavio i na svom Fejsbuk profilu.
Podsetite se kako je izgledao incident na „Maksimiru“ kada je Luka Milivojević odbio zahtev predstavnika Dinama da skine kačket sa grbom Crvene zvezde.

Prethodni tekst„Bolesno“ dodavanja Anfernija „Penija“ Hardaveja
Sledeći tekst„Samo igraj Razo, šta te boli ku***…“ – Istina ili mit?