Brutalna blokada Lebrona Džejmsa

Brutalna blokada Lebrona Džejmsa

Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine Amerikanci su lako savladali reprezentaciju Angole sa dvadesetak razlike, a Lebron Džejms je izveo brutalnu blokadu šuta Felizarda Ambrozia iz Angole, po čemu će ljubitelji košarke ovaj meč verovatno najviše i pamtiti. Jedno je Džejmsov tajming bio je savršen, a snaga udarca neverovatna. Loptu je zajedno sa protivnikom prikucao u polje odakle je ona odskočila u aut. Pogled sa visine upućen protivniku bio je pun samopouzdanja i arogancije. Čini se da nema boljeg načina za demoralisanje, već ionako uplašenog protivnika.sigurno, Ambrozio ga neće zaboraviti dok je živ. Blokada je bila tako brutalna da verovatno još uvek oseća njene posledice.
Džejmsov tajming bio je savršen, a snaga udarca neverovatna. Loptu je zajedno sa protivnikom prikucao u polje odakle je ona odskočila u aut. Pogled sa visine upućen protivniku bio je pun samopouzdanja i arogancije. Čini se da nema boljeg načina za demoralisanje, već ionako uplašenog protivnika.
Publika je bila oduševljena, a sportski komentatori su sa pravom ovaj potez Lebrona Džejmsa uporedili sa odbojkaškim smečovanjem. Sećate li se ovog poteza? Priznaćete da gledanjem iznova i iznova deluje još impresivnije.

Prethodni tekstMilitove majstorije za „ušati“ pehar
Sledeći tekstNestvarna trik akcija Sent Luis Remsa