Ćiro Blažević – Prognoza koja je šokirala voditeljku

Ćiro Blažević – Prognoza koja je šokirala voditeljku
Ćiro Blažević – Prognoza koja je šokirala voditeljku

Miroslav Ćiro Blažević dobro je poznat široj javnosti po svojoj neposrednosti i po izjavama koje teško da se mogu čuti od drugih trenera ili sportista uopše, barem ne ni blizu onako kako ih interpretira on. Zato oni koji poznaju njegov lik i delo vole da isprate intervjue koje daje za medije, jer je to potencijalno prilika da ih pre svega svojim „narodskim“ rečnikom nasmeje. Jedna „u moru“ takvih situacija dogodila se 2015. godine i zabavila je sve one koji su je videli, ali i šokirala voditeljku koja je za sagovornika imala Blaževića.
U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igralo u Francuskoj 2016. godine, tačnije u „play off“-u, Bosna i Hercegovina trebalo je da odigra dvomeč sa Republikom Irskom, odlučujuće utakmice za plasman na EURO i tom prilikom preko video linka u studio jedne Bosanskohercegovačke televizije, uključio se Miroslav Ćiro Blažević, kako bi izneo svoje mišljenje o šansama Bosne i Hercegovine za odlazak na smotru najboljih u Evropi.

Miroslav Ćiro Blažević je na sebi karakterističan način objasnio koliko ga interesuje ishod duela Norvežana i Mađara.
Miroslav Ćiro Blažević je na sebi karakterističan način objasnio koliko ga interesuje ishod duela Norvežana i Mađara.

Međutim, paralelno sa ovim mečom igralo se iz istog razloga još nekoliko mečeva, a prvi od njih bio je susret između Norveške i Mađarske, koji u vreme intervjua još uvek nije bio odigran. U jednom trenutku, voditeljka je Blaževiću postavila po mnogima „ne mnogo pametno pitanje“, a ono se ticalo prognoze tog meča između Norvežana i Mađara, koji nije imao nikakav uticaj na meč koja je cela Bosna i Hercegovina sa nestrpljenjem očekivala. Popularni „trener svih trenera“ u prvi mah delovao je staloženo i počeo je da komentariše: „Ja si utvaram da sam nogometni stručnjak, ali ne bih se upuštao u prognoze. Ovo su priželjkivanja da mi pobijedimo…“ – a onda je u svom stilu dao mišljenje u meču za koji ga je voditeljka upitala, što je nju verovatno ostavilo u šoku, ali i nasmejalo sve one koji su prenos gledali uživo na televiziji.
Ćirinu neposrednost nije lako opisati pa je najbolje da pogledate video sa intervjua i podsetite se kako je to izgledalo. Ne sumnjamo da će vas zabaviti:

Prethodni tekstAleksej Nemov – „Letenje“ na vratilu koje sudije nisu razumele
Sledeći tekstLeri Bird – Levoruka utakmica