Ćiro Blažević – „J*** te Batistuta“

Ćiro Blažević –
Ćiro Blažević – "J*** te Batistuta"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Miroslav Ćiro Blažević, koliko god sa jedne strane bio poznat po svojim trenerskim sposobnostima, ništa manje ga ljudi ne znaju i po njegovom, u najmanju ruku, „ležernom“ ponašanju pred kamerama. Ćiro je u svojoj trenerskoj karijeri uspeo da dođe do dosta trofeja vodeći klubove i reprezentacije. Tako je osvajao prvenstvo i kup Jugoslavije, kasnije prvenstvo i kup Hrvatske, prvenstvo i kup Švajcarske, a možda i jedan od njemu najdražih uspeha bilo je treće mesto sa reprezentacijom Hrvatske 1998. godine na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. To je bio za ove prostore rezultat ravan čudu…

Meč sa Argentinom odlučivao pobednika grupe

Ipak, legendarni hrvatski trener, naročito mlađim generacijama, poznat je kao čovek bez „dlake na jeziku“, ali i kao veliki šoumen, pa je gotovo svaka TV emisija sa njim koja je išla uživo praćena od strane publike kako bi se videlo koju će psovku „odvaliti“ „trener svih trenera“, kao onu kada je „prognozirao“ meč Norvežana i Mađara, i na koji način će uspeti da ih zasmeje. Ali i pored stotina duhovitih izjava i psovki u karijeri Ćire Blaževića jedna se posebno pamti i prepričava. Može se reći da je ona postala gotovo kultna.

I pored toga što je Gabrijel Batistuta u tom trenutku bio jedan od najboljih napadača na planeti, Ćiro Blažević nije želeo da ga "menja" ni za jednog svog igrača.
I pored toga što je Gabrijel Batistuta u tom trenutku bio jedan od najboljih napadača na planeti, Ćiro Blažević nije želeo da ga „menja“ ni za jednog svog igrača.

Bilo je to 1998. godine na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. Na tom Mundijalu je kao selektor Ćiro Blažević ostvario svoj najveći uspeh u karijeri. Hrvatska se tada u grupi H nalazila sa Argentinom, Jamajkom i Japanom. U prva dva kola i „Kockasti“ i „Gaučosi“ su „tukli“ Jamajku i Japan. Zato je njihov duel u poslednjem kolu trebalo da odluči prvo mesto u grupi. Pobedila je Argentina sa 1:0. Međutim, ono što se dogodilo pre meča nasmejalo je ne samo sve prisutne na toj konferenciji za štampu, već i milione koji su kasnije gledali ovaj snimak.

Ćiro Blažević nasmejao je sve u sali

Na konferenciji je pored Ćire Blaževića bio i Zvonimir Boban. Atmosfera je bila „ležerna“. Uostalom kao i u većini slučajeva kada je Ćiro u pitanju. Jedan od novinara pokušao je tokom konferencije verovatno da izvuče neku senzaciju. Upitao je „izbornika“ da li bi menjao Šukera za Batistutu. Na to mu je ovaj odgovorio: „Ni Zvone (Boban) ni ja ne bi dali Šukera za deset Batistuta!A kada je smeh već počeo da se prostire salom, pogledao je u Bobana i u svom stilu dodao: „Jebo te Batistuta…“ – što je već izazvalo glasno smejanje svih prisutnih u sali.
Pogledajte sami kako je izgledala jedna od legendarnih izjava Miroslava Ćire Blaževića. Jedna od izjava zbog kakvih su ga navijači voleli gotovo na svim prostorima bivše Jugoslavije:

Prethodni tekstBen Džonson – Trka protiv konja i automobila
Sledeći tekstBokserski meč veka koji se nije održao