Da li je moguće da je ovo uspeo da promaši?!

Da li je moguće da je ovo uspeo da promaši?!
Da li je moguće da je ovo uspeo da promaši?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada neko u rukometnoj karijeri zabeleži skoro 200 nastupa za reprezentaciju Nemačke i sa njom postane šampion planete, nastupa 10 godina za Kil sa kojim uspeva da osvoji brojne trofeje, onda mu ni jedan ovakav promašaj ne obeleži karijeru. Ipak, i pored toga, promašaj Dominika Klajna izazvao je puno pažnje, jer je to nešto što se zaista gotovo nikad ne viđa ni na mečevima dosta manje kvalitetnih klubova.
U decembru 2015. godine rukometaši Flensburga su u četvrtini finala Kupa Nemačke kao gosti savladali Kil i plasirali se u polufinale. Bio je to pomalo iznenađujući ishod, jer je Kil tih godina bio jedan od najboljih timova na svetu i verovalo se da će iskoristiti prednost domaćeg terena i slaviti protiv na papiru nešto manje kvalitetnijeg protivnika, ali su rukometaši Flensburga od starta igrali bolje i ubrzo su stekli ozbiljniju prednost, koju su sačuvali do samog kraja. Osim po pobedi gostiju, taj meč se pamti i po neverovatnom promašaju rukometaša domaćih Dominika Klajna.

Dominik Klajn promašio je šut iz veoma izgledne situacije na meču sa Flensburgom.
Dominik Klajn promašio je šut iz veoma izgledne situacije na meču sa Flensburgom.

Igrao se finiš prvog poluvremena, domaći rukometaši su dobrom odbranom uspeli da dođu do jedne lopte, a golman Landin je odmah pokrenuo kontranapad. Šalje odlično dodavanje ka levom krilu Klajnu, koji je brzo trčao ka protivničkom golu. Lopta pada pravo u ruke Klajna, a golman gostiju  Matijas Anderson u pokušaju da preseče to dodavanje samo ispada iz igre, pa se Dominik Klajn nalazi pred praznim golom Flensburga, tik ispred šesterca gostiju. Rekli bi svi da je to siguran gol, da ne postoji ni promil šansi da nešto krene naopako, ali…
Dominik Klajn nonšalanto šutira na prazan gol, ne gledajući ka njemu i umesto da završi u mreži, lopta pogađa stativu. Na sreću Klajna, njegov saigrač Niklas Ekberg prati akciju i iz odbitka uspeva da pošalje loptu u gol. Bio je to jedan od najvećih promašaja na rukometnom terenu ikada, koji je mnoge začudio, ali i veoma nasmejao, a pojedini ljubitelji sporta su promašaj Klajna uporedili sa promašajem Ilije Sivonjića na fudbalskom terenu, pitajući se iz koje situacije je bilo teže ne postići pogodak. Kako je izgledao promašaj Dominika Klajna, za koji mnogi tvrde da jedan od najvećih ikada viđenih na rukometnom meču, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKo je misteriozni dvanaesti igrač na Mančesterovoj fotografiji?
Sledeći tekstDa li je moguće započeti trening pre Kobija Brajanta?!