Da li ste videli bizarniji crveni karton?

Da li ste videli bizarniji crveni karton?
Da li ste videli bizarniji crveni karton?

U oktobru 2017. godine u okviru osmog kola Francuskog prvenstva odigrana je naizgled ne toliko zanimljiva utakmica, između domaćeg Anžea i gostujuće ekipe Liona. Meč je tekao manje-više predvidivo. Lion kao favorit je vodio sa 3:1 sve do početka drugog poluvremena. Tada je pokazan crveni karton i dogodio se incident kakav se verovatno viđa jednom u životu…

Sudija je isključio Marsela

U 50. minutu utakmice, igrač Liona, Marselo, napravio je faul na ivici kaznenog prostora svoje ekipe. Sudija Mikael Lesaž nije se puno dvoumio i za ovakav prekršaj odmah je podigao žuti karton. Marselu se odluka nije svidela. Nije bio saglasan sa njom i počeo je da negoduje. Ubeđivao je iskusnog sudiju da mu odluka nije na mestu. S obzirom na to da verbalno nije uspeo da promeni ništa, jer sudije na terenu gotovo nikad ne menjaju svoje odluke, Marselo se okrenuo i potestvujući iznervirano odmahnuo rukom. Međutim, pri tom potezu on je izbio iz ruke žuti karton koji je sudija Lesaž držao, tako da je on odleteo i pao u travu…

Marselo nije mogao da veruje da je dobio crveni karton.
Marselo nije mogao da veruje da je dobio crveni karton.

Sudija nije puno oklevao. Za ovakvo ponašanje dodelio je i drugi karton nesrećnom Marselu. Pokušao je on ponovo da ga ubedi, da nije bilo namere već da je sve splet nesrećnih okolnosti, ali kao ni prvi put nije uspeo da utiče na donešenu odluku. Morao je da napusti teren pre vremena. Međutim, ne samo da je sebi naneo štetu, već je i svoj tim „ostavio na cedilu“. Anže je do kraja susreta iskoristio brojčanu nadmoć i uspeo da poravna rezultat na konačnih 3:3.

Da li je Marselo zaslužio crveni karton?

Dosta polemika se vodilo na temu ovog događaja. I dok su jedni zagovarali tezu da se na usporenom snimku jasno vidi da nikakva namera nije postojala da se sudiji izbije karton iz ruke, drugi su govorili da sudija mora da zadrži svoj autoritet i sankcioniše svako ponašanje ovog tipa.
Podelite vaše mišljenje sa nama. Da li je ovo zasluženi crveni karton, kao što nije bilo dileme kada je crveni karton dodeljen Luisu Suarezu, Josipu Šimuniću, Martinu Tejloru, Solskjeru… ili je sudija trebalo da progleda kroz prste Marselu s obzirom na to da na usporenom snimku zaista deluje da ne postoji namera da se udari sudija?

Prethodni tekstBil Lembir – „Pokušaj ubistva“ Lerija Birda
Sledeći tekstNestvarna vaterpolo odbrana nogom