Dan kada je 70.000 Madriđana aplaudiralo Ronaldinju

Dan kada je 70.000 Madriđana aplaudiralo Ronaldinju
Dan kada je 70.000 Madriđana aplaudiralo Ronaldinju
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Rivalstvo između Real Madrida i Barselone jedno je od najvećih u svetu sporta, a „El Klasiko“ po mnogima je fudbalski derbi broj jedan. Rivalstvo je ogromno. Veoma su retke situacije da igrači jednog kluba pređu u drugi i to uglavnom budu veliki skandali. Jednom rečju, Madriđani i Katalonci se u sportskom smislu ne podnose. Onda zamislite koliko poseban mora biti neki od igrača da bi zaslužio aplauze navijače protivničkog tima. A Ronaldinjo je zaista bio poseban!

Ronaldinjo je dva puta matirao Kasiljasa

Tog 19. novembra 2005. godine Barselona je „razmontirala“ Real Madrid na „Santijago Bernabeu“. Bolje rečeno to je uradio jedan igrač Barselone – Ronaldinjo. Brazilac je bio umetnik sa loptom. Njegovu „magiju“ fudbala praćenu širokim osmehom bilo je teško da ne volite. I gotovo svi su ga voleli. Te večeri Ronaldinjo je Realu „uvaljao“ dva komada, poigravao se po terenu, pretrčavao Realove veznjake, a odbrambene igrače pravio „smešnim“…

Ronaldinjo je dobio ovacije od strane navijača na "Santijago Bernabeu".
Ronaldinjo je dobio ovacije od strane navijača na „Santijago Bernabeu“.

Kod njegovog drugog, a Barsinog trećeg pogotka, Ronaldinjo je primio loptu na polovini dela terena protivnika. Onda je kao brzi voz protutnjao pored Serhija Ramosa i smestio loptu u mrežu gola koji je te večeri branio Iker Kasiljas. Teško da bilo šta može bolje opisati nemoć igrača Real Madrida i koliko je Ronaldinjo znao o fudbalu kao izraz lica Kasiljasa posle tog primljenog gola. Ono je govorilo nešto u stilu „Ne možemo mu ništa… nezaustavljiv je…“. Upravo posle tog gola dogodilo se nešto što se retko viđa i na „običnim“ utakmicama, a naročito ne na takvim mečevima poput „El Klasika“.

Aplauzi sa tribina

Gotovo svi navijači na stadionu, blizu 70.000 ljudi, ustalo je sa svojih mesta. Oni su aplaudirali jednom od najboljih igrača u istoriji fudbalske igre. Tako su učinili te trenutke u isto vreme antologijskim i „magičnim“. Ronaldinjo je u jednoj prilici pričao kako pamti taj čuveni meč protiv Reala: „To je bila savršena igra. Nikada neću zaboraviti taj meč. Zaista je retko da dobijete aplauz na gostujućem terenu od navijača rivala.“
Na 2:35 snimka koji je pred vama, podsetite se prelepog gola posle koje je Ronaldinjo dobio aplauz navijača Real Madrida, postavši tako jedan od retkih fudbalera Barselone koji je ikada imao tu privilegiju i čast:

Prethodni tekstTuča koja je promenila NBA ligu
Sledeći tekstTrka života Emira Bekrića