Darel Armstrong – Najgore „zakucavanje“ u istoriji NBA All-Stara

Darel Armstrong - Najgore „zakucavanje“ u istoriji NBA All-Stara

Takmičenje u zakucavanjima je za mnoge najatraktivniji i najinteresantniji deo svakog NBA All-Star vikenda. Nije trebalo da bude drugačije ni 1996. godine, kada možda nije bilo previše atraktivnih imena među učesnicima, ali za mnoge to nije bio razlog da izostane spektakl. Na kraju je u ipak „bledom“ takmičenju trijumfovao Brent Beri, ali o pobedniku gotovo da niko nije pričao, jer mu je šou ukrao zvanično najgorim „zakucavanjem“ u istoriji ovog takmičenja, tadašnji plejmeker Orlanda Darel Armstrong.
Plejmeker Medžika, visok jedva preko 180 centimetara je na All-Star takmičenje u zakucavanjima 1996. godine došao sa namerom da trijumfuje i da time posle Entoni Spad Veba postane drugi najniži košarkaš kome je to pošlo za rukom. Pošto je imao dobrih zakucavanja tokom dotadašnjih skoro 12 meseci svoje NBA karijere bilo je dosta onih koji su verovali da je tako nešto moguće, ali je Armstrong umesto po trijumfu, svoje ime u istoriju ovog takmičenja upisao blamažom, koja i preko 20 godina kasnije zasmejava sve ljubitelje najjače košarkaške lige na planeti. Po tadašnjim pravilima takmičenja koje se održavalo u poluvremenu NBA All-Star utakmice, takmičari su u prvoj rundi imali 90 sekundi da izvedu svoja tri zakucavanja. Kada je došao red na Darela i kada je njegov sat krenuo da otkucava, omaleni plejmeker je odmah uspeo da zakuca sa dve ruke iza glave. Ali potom dolazi do problema za Armstronga, u nekoliko navrata nije uspeo da izvede zakucavanje koje je planirao da mu bude sledeće, pa se pošto mu vreme polako ističe odlučuje da odustane od planiranog zakucavanja i izvede neko drugo.

Darel Armstrong je izveo polaganje umesto zakucavanja, na takmičenju u zakucavanjima na All-Star vikendu 1996. godine.
Darel Armstrong je izveo polaganje umesto zakucavanja na takmičenju u zakucavanjima na All-Star vikendu 1996. godine.

Zaleće se Darel tada preko celog terena, ali očigledno umoran od prethodnih pokušaja, pritusnut istekom vremena i indisponiran zato što nije uspeo da izvede ono što je planirao, Armstrong se u trenucima kada se približio obruču nedovoljno odrazuje i umesto zakucavanja izvodi “atraktivno” polaganje na drugi obruč. Komentatori i publika su se smejali, a Armstrong je razočaran sagao glavu i tako odšetao do sredine terena, gde je sačekao ocene sudija za svoja “zakucavanja”. Arbitri su ga nagradili sa 25,5 poena od mogućih 50, što je bilo za čak 14 poena manje od pretposlednjeg na takmičenju Daga Kristija.
Kao što je i planirao pre takmičenja, uspeo je na “Slam dunk content”-u 1996. godine Darel Armstrong da upiše svoje ime u NBA istoriju, doduše ne baš na način na koji je to želeo. Ljubitelje NBA lige su kasnije u mnogim anketama potez Darela Armstronga izabrali za najogri u istoriji takmičenja u zakucavanjima, a kako je izgledalo najgore “zakucavanje” u istoriji NBA All-Stara možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

loading…
Prethodni tekstKarles Pujol – Lekcija iz fer-pleja Đeraru Pikeu
Sledeći tekstGol glavom… u hokeju