Gol glavom… u hokeju

Gol glavom… u hokeju
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Za hokej se može reći da nije jedan od najpopularnijih sportova na Balkanu i da ne privlači pažnju većeg dela ljubitelja sporta. Ipak, kada se na nekoj od utakmica na ledu desi nešto nesvakidašnje i zanimljivo onda to “odjekne” i na ovim prostorima.  A upravo tako nešto se dogodilo u aprilu 2015. godine. Hokejaši Anahajma i Čikaga, odigrali su drugu utakmici finalne serije NHL šampionata Zapadne konferencije, najjače hokejaške lige na svetu, nakon koje je rezultat u seriji bio izjednačen na 1-1.
Ovaj susret je obeležio jedan spektakularan pogodak, kakav se zaista retko viđa u ledenim dvoranama. Endru Šo, igrač Čikaga, pokazao je izuzetnu snalažljivost ispred protivničkog gola, Ovaj susret je obeležio jedan spektakularan pogodak, kakav se zaista retko viđa u ledenim dvoranama. Endru Šo, igrač Čikaga, pokazao je izuzetnu snalažljivost ispred protivničkog gola, gotovo je instinktivno reagovao kada je jednu "visoku loptu" smestio u mrežu rivala i to u produžetku. Od silovitog udarca na gol, pak se odbio od golmana i poletio vazduhom. U tom trenutku Endru Šo se vinuo u vazduh, udario pak sa kacigom koju ima na glavi i u stilu fudbalera postigao pogodak.gotovo je instinktivno reagovao kada je jednu „visoku loptu“ smestio u mrežu rivala i to u produžetku. Od silovitog udarca na gol, pak se odbio od golmana i poletio vazduhom. U tom trenutku Endru Šo se vinuo u vazduh, udario pak kacigom koju ima na glavi i u stilu fudbalera postigao pogodak.
Oduševljeno je proslavio ono što je uradio, oduševila se publika, pa i komentatori, ali sudije su vrlo brzo utihnule masu. Naime, u hokeju su udarci glavom i delovima tela dozvoljeni samo u slučaju kada se na taj način ne postiže gol. Pak u mrežu sme da se ubaci isključivo palicom. Šteta, zaista.
Nakon ovog pogotka digla se velika prašina, pa se ispostavilo da mnogi hokejaši “ne znaju pravila” igre u kojoj nastupaju. Ipak, pravilnik o NHL-u, iako ne pominje direktno gol koji je postignut glavom, u odeljku o poništenim golovima, 78.5, jasno navodi da će gol biti poništen ukoliko se postigne na bilo koji drugi način osim štapom.
“Zaista nisam to znao, u tom trenutku reagujete instiktivno i pokušavate na sve načine da postignete gol.” – izjavio je nakon meča Šo, na šta su mu se na društvenim mrežama mnogi podsmevali da ne poznaje pravila igre u kojoj se takmiči.
Bilo kako bilo, Šo je postigao jedan od najinteresantnijih i najneobičnijih golova ikada viđenih u hokeju na ledu, a kako je on izgledao možete se podsetiti u videu:

Prethodni tekstDarel Armstrong – Najgore „zakucavanje“ u istoriji NBA All-Stara
Sledeći tekstKad je Rosi umalo nasledio Šumahera u Ferariju