Trevor Buker – Koš za dve stotinke

Trevor Buker - Koš za dve stotinke
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Košarkaši Jute imali su u duelu sa Oklahomom 2015. godine aut sa strane i samo dve stotinke do isteka vremena za napad. Rekli bi svi nemoguća pozicija za postizanje poena, ali oni su ipak uspeli da poentiraju i to na nestvaran način, na koji bi im pozavideli i najbolji odbojkaški tehničari na planeti.
Igrala se treća četvrtina duela između Džezera i Oklahome sa početka januara 2015. godine, u kome su domaći Tanderi na kraju slavili sa 99:94, gosti su imali aut sa strane, a do kraja napada ostalo im je samo 0,2 sekunde. Rasel Vestbruk je čuvao Bukera, bio mu je na “leđima”, ali ga je pustio da primi loptu iz auta od Gordona Hejvorda, računajući isto što i gotovo svi ljubitelji košarke koji su posmatrali taj meč, da Buker iz te pozicije ne može da učini ništa. Ipak, visoki igrač Džezera je očigledno vrlo dobro znao šta je naumio, jer je loptu iz odbojke prebacio preko glave, a ona je na iznenađenje svih završila u košu.Prema pravilima NBA lige, ukoliko je do kraja meča (četvrtine ili napada) ostalo manje od 0,3 sekunde, igrač ima pravo samo da iz odbojke uputi loptu ka košu. Uprkos tome, igrač gostiju Trevor Buker nije odustajao, tražio je loptu iako je bio na oko 5 metara leđima okrenut košu.
Rasel Vestbruk je čuvao Bukera, bio mu je na “leđima”, ali ga je pustio da primi loptu iz auta od Gordona Hejvorda, računajući isto što i gotovo svi ljubitelji košarke koji su posmatrali taj meč, da Buker iz te pozicije ne može da učini ništa. Ipak, visoki igrač Džezera je očigledno vrlo dobro znao šta je naumio, jer je loptu iz odbojke prebacio preko glave, a ona je na iznenađenje svih završila u košu. Trevor Buker koji je postigao koš kakav do tada nije viđen na NBA parketima, svoj pogodak je ispratio sa širokim osmehom na licu i gestikulacijom koja je pokazala da i on ne može da veruje da je poentirao na taj način.
„Znam da mi nećete verovati, ali dok smo odrastali smo stalno vežbali ovakve šuteve (misleći na njegovog rođaka Džordana Hila i njega) i mislim da mogu konačno da kažem da se težak rad isplatio.” – rekao je posle meča o svom pogotku Trevor Buker.
Kako je izgledao jedan od najneverovatnijih koševa na NBA parketima i jedan od najboljih poteza 2015. godine, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDžon Mekinro – „Odgovori na moje pitanje kretenu!“
Sledeći tekstDavid Hovorka – Gol zadnjicom