Dejvid Robinson – „Admiralova“ perfektna zaštita obruča

Dejvid Robinson - "Admiralova" perfektna zaštita obruča
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dana 16. januara 1993. godine San Antonio Sparsi su vrlo lako na svom terenu savladali Šarlot Hornetse sa 124:111. Taj meč potpuno je obeležio Dejvid Robinson. „Admiral“, kako su ga mnogi zvali zbog toga što je pre NBA karijere službovao u američkoj mornarici, te večeri je u direktnom duelu „uništio“ ruki centra i veliku nadu NBA lige Alonza Morninga. Postigao je Robinson 52 poena uz preko 70% šuta iz igre i zabeležio 14 skokova i 7 blokada. Svoju potpunu dominaciju na obe strane parketa pokazao je i u jednoj situaciji tokom prve četvrtine…

Dejvid Robinson je fantastično izblokirao Lerija Džonsona

Hornetsi su bili u polukontri kada je Dejvid Vingejt sjajnim dodavanjem uposlio legendarnog Lerija Džonsona. On, odmah pošto je prihvatio loptu, kreće na silovito polaganje. Činilo se tada da će Džonson rutinski poentarita, ali ga u tome fenomenalnom blokadom desnom rukom iznad obruča sprečava Dejvid Robinson. I dok bi sama ta atraktivna blokada Robinsona na Džonsonu bilo nešto što bi se verovatno pamtilo sa ovog susreta, ono što se potom dogodilo učinilo je da se ti trenuci ni do danas ne zaborave i budu deo mnogih kompilacija najboljih poteza sa NBA parketa.

Dejvid Robinson – Centarska legenda!

Odmah pošto je „Admiral“ izblokirao Lerija Džonsona lopta sa druge strane obruča pada pravo u ruke Vingejta. On je želeo što pre, dok mu je Dejvid Robinson leđima okrenut, da položi loptu u koš. Želeo je tako da ispravi promašaj svog saigrača…

Druga fenomenalna blokada Robinsona samo nekoliko sekundi kasnije

Igrač Hornetsa se diže na polaganje, a onda na potpuno nestvaran način, pogotovo za čoveka visokog 216 centimetara, Dejvid Robinson uspeva brzo da se okrene, skoči, i ovog puta levom rukom udari u razmaku od samo nekoliko sekundi još jednu fenomenalnu „bananu“ igračima Šarlota. I dok se komentator susreta divio „Admiralu“, a publika pozdravljala njegove dve sjajne rampe, Dejvid Robinson je odmah krenuo da trči u kontranapad. Međutim, nije dobio loptu od saigrača u kontri koju je uspešno završio bek domaćih Dejl Elis.
Dejvid Robinson je svakako jedan od najboljih centara u istoriji košarke. Centar koji je pružao sjajne partije na obe strane terena. On je i posedovao neverovatne atletske sposobnosti, što možete da se uverite i sami na snimku koji je pred vama i na kojem ćete videti kako je „Admiral“ uspeo na neverovatan način za samo nekoliko sekundi da udari dve fenomenalne „banane“ igračima Šarlot Hornetsa. Uživajte.

Prethodni tekst„Makljaža“ Srba i Mađara na prijateljskom susretu
Sledeći tekstKeri Strag – Skok na „jednoj nozi“ za olimpijsko zlato