„Deni“ Džejkobs – Nokaut za kancer i protivnika

Talentovani američki bokser Danijel “Deni” Džejkobs je 2011. godine morao da odustane od sporta zbog teške bolesti. Njemu je tada dijagnostikovan agresivni kancer na kičmi, prognoze nisu bile optimistične, a Džejkobs je od posledica bolesti vrlo brzo ostao nepokretan. Ipak, popularnog “Denija” ni tada nije napuštala vera da će se jednog dana vratiti svom omiljenom sportu, Talentovani američki bokser Danijel “Deni” Džejkobs je 2011. godine morao da odustane od sporta zbog teške bolesti. Njemu je tada dijagnostikovan agresivni kancer na kičmi, prognoze nisu bile optimistične, a Džejkobs je od posledica bolesti vrlo brzo ostao nepokretan. Ipak, popularnog “Denija” ni tada nije napuštala vera da će se jednog dana vratiti svom omiljenom sportu, a kada je konačno uspeo da savlada opaku bolest, vratio se u ring i to na spektakularan način.a kada je konačno uspeo da savlada opaku bolest, vratio se u ring i to na spektakularan način.
Posle nekoliko uspešno dobijenih borbi sa slabijim protivnicima, Džejkobsov meč koji će ga vratiti na “veliku scenu” bio je zakazan za 19. avgust 2013. godine, a njegov protivnik u meču koji je donosio WBC kontinentalnu američku titulu u srednje-teškoj kategoriji bio je Dominikanac Đovani Lorenco. U prve dve runde meča koji je najviše pažnje privukao zbog borbe za titulu “otpisanog” Danijela Džejkobsa, gledao se otvoren i dosta žestok boks, u kojem su oba borca povremeno dolazila do inicijative i zadavala protivniku razorne udarce. Ipak, najbitniji i najatraktivni događaj viđen je u trećoj rundi, kada je “Deni” spektakularnim nokautom obeležio svoj povratak na “veliku” boksersku scenu.
Na nešto više od 60 sekundi pre kraja treće runde, Džejkobs je prvo saterao Lorenca u ugao ringa, a onda je usledila žestoka razmena udaraca. Dok je Lorenco promašivao svog protivnika, “Deni” je posle nekoliko nepreciznih udaraca uputio prvo brutalan levi, a potom i desni kroše u glavu Dominakanca, koji se od primljenih udaraca srušio na pod. Na nešto više od 60 sekundi pre kraja treće runde, Džejkobs je prvo saterao Lorenca u ugao ringa, a onda je usledila žestoka razmena udaraca. Dok je Lorenco promašivao svog protivnika, “Deni” je posle nekoliko nepreciznih udaraca uputio prvo brutalan levi, a potom i desni kroše u glavu Dominakanca, koji se od primljenih udaraca srušio na pod. Pokušao je Lorenco na trenutak da se podigne sa poda, ali sa licem koje je govorilo da nije baš najsvesniji gde se nalazi, samo je uspeo da dođe na kolena, posle čega je posrnuo i završio na podu. Pokušao je Lorenco na trenutak da se podigne sa poda, ali sa licem koje je govorilo da nije baš najsvesniji gde se nalazi, samo je uspeo da dođe na kolena, posle čega je posrnuo i završio na podu. Bio je to brutalan nokaut kojim je Džejkobs na najbolji način obeležio svoju pobedu protiv opake bolesti i svoj povratak među konopce.
Slika Lorencovog deformisanog lica u trenutku kada je primio strahovit desni kroše od Džejkobsa je obišla planetu, a mnogi ljubitelji “plemenite veštine” nisu mogli da veruju da je borac koji se samo 19 meseci ranije suočio sa životnom borbom uspeo da plasira toliko razoran udarac. Kako je izgledao nokaut kojim se “Deni” Džejkobs dokopao profesionalne titule i to samo nepune dve godine posle borbe sa teškom bolešću, ali i koji je svakako jedan od najbrutalnijih viđenih u 21. veku, možete se podsetiti u snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstLuol Deng – Trojka posle šestokoraka
Sledeći tekstDajer i Bojer – Međusobno pesničenje igrača Njukasla