Denis Dikson – Dva lažnjaka koja su izbacila ceo protivnički tim

Denis Dikson - Dva lažnjaka koja su izbacila ceo protivnički tim
Denis Dikson - Dva lažnjaka koja su izbacila ceo protivnički tim
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Denis Dikson odigrao je svega četiri meča u NFL-u i može se reći da je imao ispod prosečnu profesionalnu karijeru, iako je kao rezervista u dresu Stilersa i Rejvensa osvojio dve šampionske titule. Ipak, i pored skromne profesionalne karijere, Denis Dikson izveo je potez koji su mnogi proglasili za jedan od lepših ikada viđenih na terenima za američki fudbal.
Dana 8. septembra 2007. godine u meču koledž lige američkog fudbala, Oregon Daksi su kao gosti ubedljivo savladali Mičigen Volverinse rezultatom 39:7. Meč je bio lišen rezultatske neizvesnosti, jer su gosti već na poluvremenu imali 25 poena prednosti, a uloga junaka susreta pripala je kvoterbeku gostiju Denisu Diksonu. Imao je Dikson na tom susretu bačena 292 jarda i 3 tačdauna, kao i pretrčanih 76 jardi i jedan istrčan tačdaun. I upravo će taj istrčani tačdaun Diksona obeležiti ovaj susret i učiniti da ga se mnogi sećaju i danas.

Denis Dikson je na meču protiv Mičigena izveo potez karijere. Photo: Gregory Shamus/Getty Images
Denis Dikson je na meču protiv Mičigena izveo potez karijere. Photo: Gregory Shamus/Getty Images

Na semaforu je bilo nešto manje od 4 minuta do isteka prvog poluvremena, a gosti su imali prvi daun za 5 jardi udaljeni samo 9 jardi od protivničke end zone. Lopta je izvedena u ruke Denisa Diksona, koji je odmah po prijemu lopte fintirao kao da će dodati brzi pas unapred ka svojim saigračima, a potom je stavio loptu iza leđa kao da će uposliti svog raning beka koji je u tom trenutku protrčavao iza njega. Igrači Mičigena su se zbunili, neki su bili ubeđeni da sledi dodavanje unapred, dok su drugi krenuli da brane trčanje raning beka i „stuštili“ su se ka njemu, a Denis Dikson tada pravi još jednu fintu. Zadržava loptu u svojim rukama i kreće on da trči, što domaći igrači očigledno nisu očekivali, ali ni odmah shvatili, pa se Dikson potpuno neometan „ušetao“ u end zonu Mičigena i postigao tačdaun. Bio je to fantastičan potez Diksona na kojem su mu saigrači odmah čestitali, a koji je i oduševio mnoge ljubitelje sporta koji ne prate pomno američki fudbal.
Potez koji je izveo Denis Dikson na meču Mičigen – Oregon iz 2007. godine, može se naći na mnogim kompilacijama najlepših poteza ikada viđenih na terenima za američki fudbal, a kako je on izgledao možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKafu protiv Kristijana Ronalda – Legenda protiv „klinca“
Sledeći tekstGeri Pejton i Šon Kemp – „Aley-oop“ za istoriju