Derik Džeferson – Nokaut kojim je zasenio mnoge velikane

Derik Džeferson - Nokaut kojim je zasenio mnoge velikane
Derik Džeferson - Nokaut kojim je zasenio mnoge velikane
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Iako nisu imali zapaženije bokserske karijere, iako nikada nisu bili velike bokserske zvezde, a danas su ih mnogi i zaboravili, Derik Džeferson i Moris Heris su u novembru 1999. godine oduševili boksersku publiku, borbom za dugo pamćenje, koja je okončana jednim od najbrutalnijih nokauta ikada.
U tu borbu koja se održavala u Atlantik Sitiju 6. novembra Derik Džeferson je ušao kao neporaženi borac, pa je potpuno opravdano nosio ulogu favorita u borbi protiv Herisa, koji je do tog meča doživeo 9 poraza u 27 profesionalnih mečeva. Ušao je Džeferson bolje u borbu, reklo bi se da je potpuno opravdavao ulogu favorita i već u drugoj rundi poslao dva puta u nokadun Herisa, ali onda kada su mnogi očekivali da će ubrzo privesti borbu kraju, Moris Heris iz kontre pogađa odlično Džefersona i šalje ga na pod. Brzo se podiže Derik Džeferson, a dvojica boksera tada prave fantastičnu razmenu udaraca pred kraj druge runde, koju obojica boraca završavaju na nogama, ali i dobro uzdrmani. Pojedini bokserski analitičari su kasnije tu rundu proglasili za jednu od najboljih u istoriji boksa. U trećoj rundi Heris je na trenutke bio bolji, ali je Džeferson zadao jedan strahovit udarac, koji je Heris nekako izdržao. 4. i 5. runda bile su mirnije, što će se ispostaviti samo kao „zatišje pred buru“, koja je usledila u šestoj rundi.

Derik Džeferson je brutalno nokautirao Morisa Herisa.
Derik Džeferson je brutalno nokautirao Morisa Herisa.

Na startu te runde Džeferson je poslao ponovo u nokdaun protivnika, da bi taman kada su mnogi pomislili da se Heris oporavio i da će izdržati tu rundu na nogama, ali i pokušati da uzvrati, usledio strahovit levi kroše Džefersona. Čini se da su obojica boksera u tom trenutku pokušala da zadaju udarac, ali je Derik Džeferson definitivno bio brži i precizniji, pa je strahovitim levim krošeom pogodio direktno u lice Herisa, kome je od udarca odmah odletela guma iz usta i to veoma daleko, a on se poput klade srušio na pod. U poprilično jezivim trenucima koji su usledili, Moris Heris je nepomično ležao na podu otvorenih očiju, „gledajući u prazno“, a sudija u ringu Stivi Smoger nije uopšte imao dilemu, odmah je prekinuo borbu i pozvao lekarsku ekipu da ukaže pomoć Herisu, koji je na svu sreću i pored pretrpljenog brutalnog nokauta prošao bez ozbiljnijih posledica.
Na kraju 1999. godine renomirani bokserski časopis „Ring“ izabrao je nokaut Derika Džefersona protiv Morisa Heris za najbolji u toj godini, a mnogi bokserski stručnjaci izabrali su ga i među 10 najbrutalnijih u istoriji „plemenite veštine“. Kako je izgledao ovaj zaista brutalan nokaut možete pogledati na snimku koji je pred vama, a mi vas upozoravamo da snimak može biti uznemiravajući.

Prethodni tekstAleksandar Đorđević – „Ludi“ dani u Portlandu
Sledeći tekstJedna reč Korčnoj, kazna od 18 godina