Dimitrije Filipović – Gol kojim bi se ponosili i u NHL-u

Dimitrije Filipović – Gol kojim bi se ponosili i u NHL-u
Dimitrije Filipović – Gol kojim bi se ponosili i u NHL-u

Može se reći da je hokej u Srbiji skoro amaterski sport i da nacionalno takmičenje i malobrojne ekipe u zemlji nisu na zavidnom nivou. Zbog toga verovatno mnogi misle da se u srpskim ledenim dvoranama ne može videti spektakularan potez, ali da ti koji to misle greše, pokazao im je u martu 2016. godine Dimitrije Filipović, postigavši gol, koga se ne bi postideli ni na NHL terenima.
Tog 14. marta 2016. godine je na programu bio drugi meč hokejaškog finala plej-ofa Srbije u kome su sastali beogradski „večiti rivali“ Crvena zvezda i Partizan. U ledenoj dvorani „Pionira“ slavili su „Crveno-beli“ sa 5:3 i tako izjednačili u finalnoj seriji, ali će meč ipak najviše ostati u sećanju ljubiteljima najbržeg kolektivnog sporta po fenomenalnom pogotku hokejaša Partizana Dimitrija Filipovića.

Dimitrije Filipović postigao je prelep gol na meču protiv Crvene zvezde.
Dimitrije Filipović postigao je prelep gol na meču protiv Crvene zvezde.

U završnici prve trećine, pri vođstvu Zvezde od 1:0, Dimitrije Filipović je pokupio pak u svojoj trećini ispred gola “Crno-belih”, potom je “brzo” klizao ka protivničkom golu, da bi u trenutku kada je ušao u trećinu Crvene zvezde fintirao dodavanje, a potom probacio pak sebi kroz noge i na kraju predriblao golmana “Crveno-belih” i postigao “magičan” pogodak. Svojom fintom dodavanja Filipović je prevario dva protivnička igrača, a “for” koji je dao sebi kroz noge je oduševio svih prisutnih 1000 ljubitelja hokeja, bez obzira na klupsku pripadnost.
Iako će mnogi reći da brzina kojom je Filipović klizao u toj kontri, kao i brzina kojom je “prodao” fintu defanzivcima nije ni približna onoj koja se viđa u najjačim svetskim ligama, to ne umanjuje njegovo majstorstvo i briljantnost njegovog poteza, kakav se svakako ne viđa toliko često na zvaničnim hokejaškim mečevima. Kako je izgledao gol Dimitrija Filipovića, koji je u martu 2016. godine bar na kratko vratio domaći hokej na ledu u važne vesti na srpskim portalima, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDrama sa srećnim krajem: Kako je heroj Kankava spasao život Gusevu
Sledeći tekstDanijel Kelerer – Lomljenje reketa na dva dela