Kada je Milan Lučić izbacio protivnika kroz staklo

Kada je Milan Lučić izbacio protivnika kroz staklo
Kada je Milan Lučić izbacio protivnika kroz staklo
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

“Kada je došao u Boston Bruinse, to je takva ekipa, njihovi navijači vole čvrstu igru i tuču. Počeo je u četvrtoj postavi i tukao se svaki meč. Pošto se dokazao, do kraja sezone je došao do prve postave. Trebalo je da „gine“ da bi uspeo i to mu se vratilo. Tukao se non-stop, sada više ne mora, pošto je u prvoj postavi. Ne mora da se dokazuje na taj način, već igra na veštinu. Tuku se oni iz četvrte postave, ali on je uvek spreman na tuču, tako da mu nije problem.” – ovako je brat Milana Lučića objašnjavao deo njegove karijere.

Milan Lučić nije omiljen u mnogim dvoranama

Sam Milan Lučić dugo je bio jedini srpski hokeaš u NHL ligi, iako je i Dimitrije Filipović znao da izvede potez dostojan najjače hokejaške lige. Momak koji je nekada bio jedan od omiljenijih igrača u ledenim halama širom Severne Amerike zbog svoje lavovske borbe i prečestih tuča sa protivnicima, a upravo zbog toga je kasnije bio na tapetu navijača svih ostalih timova u ligi. Američki mediji su ga nazivali „starim dobrim zlikovcem“. Pisali su i o njemu kao igraču koga u više gradova mrze nego što ga vole.

Milan Lučić jedan od najvećih "tabadžija" u istoriji NHL lige. Photo: Jared Wickerham/Getty Images
Milan Lučić jedan od najvećih „tabadžija“ u istoriji NHL lige. Photo: Jared Wickerham/Getty Images

Jedan od razloga zašto je Lučić važio za najžešćeg momka u ligi dogodio se u oktobru 2008. godine. Boston Bruinsi dočekali su ekipu Toronto Mejpl Livsa. I dobro su počeli meč, već u drugoj trećini vodili su sa 2:0. Upravo tada dogodio se incident kada je igrač Toronta Majk Van Rajan poveo pak ka protivničkom golu, ali je video da na njega svom silinom naleće Lučić. Van Rajan je nonšalantno prosledio pak dalje, ali Milan Lučić više nije mogao da se zaustavi. Bilo je kasno za to…

Nekoliko navijača doživelo je povrede

On se potom neverovatnom silom zakucao se u protivnika. Van Rajan je očekivao udarac, ali nije očekivao da će biti toliko snažan. Dva igrača zakucala su se u staklo koje deli teren od publike i ono je pod silinom puklo tako da je igrač Toronta prosto izleteo u publiku. Komadi stakla leteli su na sve strane. Navijači koji se nisu nalazili u blizini bili su oduševljeni ovoim potezom Srbina i poskakali su sa sedišta da pozdrave borbenog igrača. Van Rajan je spustio glavu i nije mogao da veruje šta mu se upravo dogodilo dok su mu saigrači vadili komade stakla upale iza vrata, ispod dresa.

Start Lučića na Van Rajana povredio je i pojedine navijače.
Start Lučića na Van Rajana povredio je i pojedine navijače.

“Uspeo sam da vidim dva navijača kako su savili glave… nadam se da su u redu. Plaćaju dosta novc da imaju takva sedišta i poslednje što žele je da im se dogodi tako nešto.” – izjavio je Milan Lučić nakon meča. A oni nisu baš bili u redu. Dva navijača dobila su posekotine po licu i prevezena su u bolnicu, a nekoliko njih bilo je previjeno na licu mesta i zatim su svi prebačeni u luksuzne lože da odatle posmatraju ostatak meča.

Milan Lučić je uvek davao sve od sebe kako bi njegov tim pobedio

Van Rajan ni posle utakmice nije mogao da dođe sebi: „Još uvek me svrbi. Osećam kao da je staklo svuda po meni. Ne znam kako se dogodilo, samo je eksplodiralo. Žao mi je gospođe koju sam video da je povređena…”
Najjači „tabadžija“ u NHL ligi Milan Lučić sasvim je običan momak. Van terena je miran i porodičan, ali kada izađe na led, bolje je bilo da mu ne stanete na put. Sve što je napravio u NHL-u, napravio je paklenim radom i spremnošću da se potuče sa svima na utakmici zarad pobede ekipe. A kako je to izgledalo kada je protivnika izbacio kroz staklo pravo u publiku, podsetite se u videu:

Prethodni tekstIgor Milanović – Majstorija sa Sovjetom „na leđima“
Sledeći tekstVojčeh Zidron – Gol „po receptu“ Džeksona Ričardsona