Dirljiva i komična invazija navijača

Dirljiva i komična invazija navijača

Bila je subota, 8. maj 2010. godine. Utakmica poslednjeg kola engleske lige dva koja se igrala u Česterfildu bila je puna emocija. Domaćinu je trebala pobeda protiv jedne od najjačih ekipa u ligi, Bornmauta, koji je već obezbedio plasman u viši rang, jer bi im samo trijumf donosio nadu da mogu da se plasiraju u plej-of ukoliko se poklope rezultati ostalih mečeva.
Međutim, to je bio samo jedan od razloga za naboj emocija. Drugi, mnogo veći bila je poslednja utakmica na stadionu na kome je ekipa Česterfilda nastupala od 1871. godine. „Recreation Ground“ ili popularni „Saltergate“ posle 139 godina išao je u istoriju. Navijači su znali da će posle ove utakmice biti srušen i da će na njegovom mestu biti izgrađen stambeni kompleks i žarko su želeli da poslednja utakmica na njemu bude završena pobedom.„Recreation Ground“ ili popularni „Saltergate“ posle 139 godina išao je u istoriju. Navijači su znali da će posle ove utakmice biti srušen i da će na njegovom mestu biti izgrađen stambeni kompleks i žarko su želeli da poslednja utakmica na njemu bude završena pobedom.
Ali ona nije mogla gore da počne, Talbot je ubacio loptu u sopstvenu mrežu i do poluvremena rezultat se nije menjao. Ostao je isti sve do 80. minuta kada je Lester poravnao rezultat. Skoro 8.000 navijača bilo je u delirijumu i na nogama su čekali da vide hoće li se napadi njihove ekipe isplatiti.
Igrao se 96. minut kada je izveden aut, lopta je poslata u šesnaesterac odakle odlazi pravo pred noge Dereka Nivena koji je iz kolena odličnim šutom šalje u gol. Stadion je eksplodirao! Ima li slađe pobede? Dirljiva i komična invazija navijača fbNavijači su počeli da slave ulazeći na teren kako bi podelili radost sa svojim ljubimcima, a onda se dogodila jedna od najdirljivijih, ujedno i jedna od najkomičnijih scena kada su u pitanju invazije navijača na teren.
Jedan mladić u invalidskim kolicima koji je utakmicu posmatrao tik uz teren, na platformi namenjenoj navijačima sa hendikepom, nije mogao da izdrži toliku radost, već je gurajući točkove svojih kolica ušao duboko na teren. Sve navijačke strasti stale su u ovu jednu scenu! Komičan deo ovog događaja nastao je kada je otac momka u kolicima kasno shvatio šta je sin uradio i potrčao ne bi li ga vratio sa terena dok su ga navijači pozdravljali aplauzom.
Dag end Red je pobedio u gostima tog dana i srušio snove Česterfilda o plej-ofu, i „Saltergate“ je srušen nakon ove utakmice, ali je u istoriju ispraćen sa stilom! Podsetite se snimka koji će nekima izmamiti osmehe, a drugima suze, podsetite se zašto je fudbal „najvažnija sporedna stvar na svetu“:

Prethodni tekstKad veteran Kevin Garnet „prekuca“ Blejka Grifina
Sledeći tekstMajkl Džordan – „Banana“ sa dve ruke