Kad veteran Kevin Garnet „prekuca“ Blejka Grifina

Kad veteran Kevin Garnet
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Minesota Timbervulfsi poraženi su u decembru 2015. godine na svom terenu od Los Anđeles Klipersa sa 110:106, ali su rezultat i ostala dešavanja na susretu pali u drugi plan posle poteza koji je početkom treće četvrtine izveo veteran Kevin Garnet. Iako je tada imao 39 godina, Garnet je pokazao da u njemu još ima “one zveri” koja je oduševljala ljubitelje NBA lige deceniju ranije, jer je uspeo na meču sa Klipersima da “prekuca” Blejka Grifina.
Nakon što je odlično odigrao odbranu, kojom je pomogao Rikiju Rubiju da prekine napad gostiju, Kevin Garnet je odmah krenuo da trči u kontranapad,  koji je “povukao” Španac. Pošto su se našli u situaciji 2 na 1, jer se od igrača gostiju u odbranu vratio samo Blejk Grifin, Riki je poslao povratnu loptu Garnetu, koji je dodavanje iskoristio da izvede “monstruozno” zakucavanje preko 13 godina mlađeg rivala, Nakon što je odlično odigrao odbranu, kojom je pomogao Rikiju Rubiju da prekine napad gostiju, Kevin Garnet je odmah krenuo da trči u kontranapad, koji je “povukao” Španac. Pošto su se našli u situaciji 2 na 1, jer se od igrača gostiju u odbranu vratio samo Blejk Grifin, Riki je poslao povratnu loptu Garnetu, koji je dodavanje iskoristio da izvede “monstruozno” zakucavanje preko 13 godina mlađeg rivala, koji je pokušao da iznudi faul u napadu protivnika. koji je pokušao da iznudi faul u napadu protivnika. Garnetovi saigrači, kao i prisutna publika u “Target centru” u Mineapolisu su bili oduševljeni zakucavanjem, kakvima je ranije tokom karijere Kevin često “uništavao” protivnike, ali koja je retko pokušavao da izvede u sportski poznim godinama, pa su mnogi pomislili da Garnet više nije u stanju da izvede tako spektakularno zakucavanje.
“Ono što je uradio Kevin Garnet, to je spektakl! Umalo sam utrčao do polovine terena i zaradio tehničku. To nije bilo zakucavanje za klince.” – rekao je posle susreta Zek Levin, tadašnji Garnetov saigrač i tadašnji aktuelni pobednik takmičenja u zakucavanju na NBA All-Staru. Oduševljenje zakucavanjem nije krio još jedan Garnetov saigrač, Karl-Entoni Tauns, koga su mediji u Mineapolisu često tih dana proglašavali za naslednika Kevina Garneta: “Ja sam neko ko trenira sa “Kej Džijem” i naravno da sam svestan dosta dobro da i dalje može da zakuca loptu u koš. Video sam na terenu kako je krenuo da pravi one korake koji su govorili da će zakucati, ali nisam bio siguran da će to stvarno i da učini i da neće možda da baci flouter. Na kraju me je zgranuo sa onim što je izveo!” – nije krio Tauns oduševljnje pred novinarima.
Kako je izgledalo zakucavanje veterana Kevina Garneta preko tadašnjeg superstara lige Blejka Grifina, koje je oduševilo ljubitelje NBA lige, ali i pokazalo da “Kej Dži” još nije za “staro gvožđe”, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekst„Rukometna inovacija“ Svetlane Kitić
Sledeći tekstDirljiva i komična invazija navijača