Džerom Simpson – Salto tačdaun

Džerom Simpson tada igrač Sinsinati Bengalsa postigao je tačdaun koji je sigurno obeležio 2011. godinu na NFL terenima. Ovaj igrač je na meču protiv Arizona Kardinalsa, nekoliko metara pred gol linijom protivnika naleteo na defanzivca Kardinalsa, ali umesto da uleti u njega, on je napravio salto, preleteo ga i postigao tačdaun.
Krilni hvatač Sinsinatija Džerom Simpson pri kraju druge četvrtine meča sa Kardinalsima primio je loptu od svog kvoterbeka Endija Daltona na dvadesetak jardi od end zone protivnika i u tom trenutku je delovalo da ima otvoren put ka postizanju tačdauna. Krilni hvatač Sinsinatija Džerom Simpson pri kraju druge četvrtine meča sa Kardinalsima primio je loptu od svog kvoterbeka Endija Daltona na dvadesetak jardi od end zone protivnika i u tom trenutku je delovalo da ima otvoren put ka postizanju tačdauna. Ipak, na samo nekoliko koraka od cilja isprečio mu se odbrambeni igrač Arizone Deril Vošington koji je visok 188 centimetara i težak 120 kilograma, ali ga ni to nije sprečilo da postigne tačdaun. Simpson je odlučio da poslednju prepreku ka end zoni bukvalno preskoči. U skoku je napravio salto okret od 360 stepeni posle koga se dočekao na noge u end zoni protivnika i tako postigao vrlo bitne poene za svoj tim.Ipak, na samo nekoliko koraka od cilja isprečio mu se odbrambeni igrač Arizone Deril Vošington koji je visok 188 centimetara i težak 120 kilograma, ali ga ni to nije sprečilo da postigne tačdaun. Simpson je odlučio da poslednju prepreku ka end zoni bukvalno preskoči. U skoku je napravio salto okret od 360 stepeni posle koga se dočekao na noge u end zoni protivnika i tako postigao vrlo bitne poene za svoj tim. Svojim potezom Džerom Simpson je izazvao opštu euforiju na “Pol Braun” stadionu u Sinsinatiju, publika jednostavno nije mogla da poveruje kakvu je bravuru izveo krilni hvatač ekipe za koju navijaju.
“Taj skok je sigurno jedan od najneverovatnijih poteza u mojoj karijeri. Bio sam sjajan, moj instinkt, koji se aktivirao u pravom trenutku, najzaslužniji je za ono što sam uradio.” – izjavio je Simpson nakon što je odgledao snimak svog poteza. Sinsinati Bengalsi su na kraju slavili u meč sa Arizona Kardinalsima rezultatom 23:16, ali i pored toga što je to bio važan trijumf Bengalsa u borbi za doigravanje, rezultat je brzo pao u drugi plan zbog fenomenalnog poteza Simpsona. Ne sumnjamo da ćete se sa uživanjem podsetiti “Salto tačdauna” Džeroma Simpsona, koji je proglašen za najbolji potez 2011. godine na NFL terenima.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This