„Princ“ Nasim Hamed – Sjajan nokaut za kraj odlične borbe

Princ Nasim Hamed - Sjajan nokaut za kraj odlične borbe
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

„Princ“ Nasim Hamed održao je obećanje 19. avgusta 2000. godine da će nokautom odbraniti titulu u pero kategoriji WBO verzije. Žrtva mu je bio izazivač Amerikanac Ogi Sančez koji se na ringu održao do pred kraj četvrte runde, kada ga je serijom udaraca „Princ“ preko konopaca poslao van borilišta. Bio je to možda i najbolji Hamedov nokaut u karijeri u borbi koja je bila i više nego zanimljiva i u kojoj je Nasim Hamed tokom druge runde bio na ivici poraza.
Tokom karijere Nasim Hamed je bio poznat po svojim spektakularnim ulascima u ring, a i u meču protiv Sančeza na tom polju nije zatajio. Iako je uzeo “samo” oko pet minuta da napravi svoj put do ringa (njegovi prethodni dolasci su trajali i preko 15 minuta) spektakl nije izostao. Tokom Hamedovog puta do konopaca bilo je rafala, arapskog pevanja, lasera i petardi, a onda je on u svom prepoznatljivom leopard šorcu posle 4 minuta i 33 sekunde nakon početka šoua na svoj jedinstven način preskočio konopce i spektakl u ringu je mogao da krene.

Iako je uzeo “samo” oko pet minuta da napravi svoj put do ringa (njegovi prethodni dolasci su trajali i preko 15 minuta) spektakl nije izostao. Tokom Hamedovog puta do konopaca bilo je rafala, arapskog pevanja, lasera i petardi, a onda je on u svom prepoznatljivom leopard šorcu posle 4 minuta i 33 sekunde nakon početka šoua na svoj jedinstven način preskočio konopce i spektakl u ringu je mogao da krene.
Bokserska legenda „Princ“ Nasim Hamed.

Posle mirne prve runde, Sančez je u drugoj na iznenađenje mnogih snažno napao Hameda i poslao ga nekoliko puta na pod. Iako po proceni sudije meča Majkla Ortege to nije bilo dovoljno da se dosudi nokdaun, bilo je vidljivo da je Hamed uzdrman. Publika je u tim trenucima razočarana odlukom sudije da za Hamedov pad “okrivi” vlažan pod, potpuno stala na stranu Sančeza. “Osećao sam da mi noge ne funkcionišu najbolje. Imam bradu i dve ruke, baš kao i svi drugi bokseri. Udario me je par puta i povredio, ali me to nije poremetilo, ustao sam i uzvratio mu.” – rekao je posle meča o tim trenucima Hamed. Sančez je krenuo snažno i u trećoj rundi, pogodio je odlično protivnika iznad oka i izazvao je novo krvaranje na „Princovom“ licu. U tom trenutku Hamed je krvario iz usta, obraza i posekotine iznad levog oka, ali to je njega samo nasmejalo, nastavio je da “igra” oko protivnika, što je uostalom i bio njegov zaštitni znak tokom karijere. I na Sančezovom licu su se videli tragovi teške borbe, imao je i on otvorene rane po licu, ali njemu je tek predstojao težak period.
U četvrtoj rundi Nasim Hamed napada Sančeza izvanrednom kombinacijom udaraca, a posle četvrtog Ogi je završio na podu. Teturao je po podu, pokušao je i da ustane, ali nije mogao, završio je meč između konopaca. Sudija Majkl Ortega je odmah prekinuo borbu, a lekari su istog trenutka pohrlili u ring i smestili Sanečeza na nosila.

U četvrtoj rundi Nasim Hamed napada Sančeza izvanrednom kombinacijom udaraca, a posle četvrtog Ogi je završio na podu. Teturao je po podu, pokušao je i da ustane, ali nije mogao, završio je meč između konopaca. Sudija Majkl Ortega je odmah prekinuo borbu, a lekari su istog trenutka pohrlili u ring i smestili Sanečeza na nosila. Nesrećni bokser je odmah upućen u obližnji medicinski centar, gde mu je ustanovljen teži potres mozga.
Amerikanac Ogi Sančez doživeo je vrlo težak nokaut u avgustu 2000. godine u meču protiv Nasima Hameda.

Nesrećni bokser je odmah upućen u obližnji medicinski centar, gde mu je ustanovljen teži potres mozga. Bio je to za Sančeza vrlo ružan kraj borbe u kojoj je boksovao sjajno i pružio odličan otpor legendarnom šampionu. “Bila je ovo uzbudljiva noć. Bilo je puno drame i uzbuđenja. Nadam se da je sve u redu sa njim.” – bile su prve reči u ringu „Princa“ Nasima Hameda posle očekivane, ali vrlo teške pobede protiv Sančeza.
Mnogi bokserski stručnjaci smatraju da je tog toplog avgusta 2000. godine „Princ“ Nasim Hamed izveo svoj najbolji nokaut u karijeri, a kako je on izgledao možete se podsetiti na snimku koji je ispred vas.

Prethodni tekstAlesandro Florenci – Dao gol za Romu pa potrčao baki u zagrljaj
Sledeći tekstDžerom Simpson – Salto tačdaun