„El Tigre“ – Spektakularan gol makazicama

Od odlaska iz Atletiko Madrida njegova karijera krenula je nizbrdo. Radamel Falkao menjajući naredne klubove nije bio ni bleda senka onog “Tigra”, nerešive enigme za protivničke odbrane i golmane. Reklo bi se da kolumbijac polako pada u zaborav… ali Sportska sećanja ne dozvoljavaju da se to desi. Falkao nas je dugo oduševljavao svojim potezima i neverovatnim golovima, a mi ćemo vas podsetiti samo na jedan od njih. Ali kakav!
Atletiko je u maju 2012. godine u Kolumbiji igrao prijateljsku utakmicu protiv Amerike de Kali. U 34. minutu madridski tim imao je korner, a samo minut kasnije ceo stadion je bio u transu iako njihov tim nije postigao, već primio gol. Dijego nije baš sjajno izveo korner, ali to nije smetalo Falkau da se vine u vazduh i leđima okrenut golu, sjajnim makazicama zavuče loptu u same rašlje. Golman tu nije mogao ništa, samo je ukopan jedva uspeo da proprati munjevit ulazak lopte u gol.
Ovaj pogodak bio je predložen za gol godine i nagradu Ferenc Puškaš koju FIFA dodeljuje za najlepši gol sezone, ali je zauzeo drugo mesto. Pogledajte i podsetite se kako je rešetao “El Tigre” dok je bio na vrhuncu svoje karijere.

Prethodni tekstAdmiral – Dejvid Robinson
Sledeći tekstFinska gol mašina – Jari Litmanen