Erik Kantona – Gol posle fenomenalnog slaloma

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Erik Kantona je fudbalskim zaljubljenicima ostao u sećanju zbog fantastične igre, prelepih golova, osvajanju brojnih trofeja i glavne uloge u preporodu modernog Mančester Junajteda. Sa druge strane i zbog eksplozivnog i nepredividivog karaktera, zbog kojeg se često sukobljavao sa protivnicima, trenerima, navijačima, pa i saigračima. Upravo ta njegova druga strana ličnosti učinila je da ljudi pomalo zaborave na njegove genijalne poteze i fenomenalne golove kojih je bilo zaista mnogo…
Najbolje partije tokom karijere Erik Kantona je pružao u Mančester Junajtedu. Briljirao je Francuz u dresu „Crvenih đavola“, često sa podignutom kragnom koja je mnogima prva asocijacija na ovog legendarnog Francuza. Bilo je mnogo fantastičnih poteza koje je Kantona izveo u dresu Junajteda, bilo je i legendarnih situacija poput „sukoba“ Kantone i Vinija Džonsa, a mi smo danas odlučili da vas podsetimo na njegov možda i najlepsi pogodak ne samo u Junajtedu, već i u celokupnoj karijeri, za koji će mnogi reći da, iako je postignut na humanitarnom meču, jeste jedan od lepših u istoriji Junajteda.

Najbolje partije Kantona je pružao u dresu Mančester Junajteda, često sa podignutom kragnom koja je mnogima prva asocijacija na ovog legendarnog Francuza. Sportska sećanja vas podsećaju na njegov možda najlepsi pogodak u karijeri, za koji se slobodno može reći da je i jedan od najboljih u istoriji Junajteda. Kantona je u humanitarnom meču 1998. godine na "Old Trafordu", koji se igrao u znak sećanja na "Bezbijeve bebe", primio loptu na ivici peterca, a onda krenuo u slalom i za nekoliko sekundi prošao nekoliko igrača zajedno sa golmanom i nonšalantno ubacio loptu u gol.
Erik Kantona – Legenda Mančester Junajteda.

Erik Kantona je u humanitarnom meču 1998. godine koji se na „Old Trafordu“ igrao u znak sećanja na tragično nastradale „Bezbijeve bebe“, primio loptu na ivici peterca, a onda krenuo u „slalom“ i za samo nekoliko sekundi prošao pored nekoliko igrača, potom predriblao i golmana i na kraju vrlo nonšalantno ubacio loptu u gol. Jasno je odmah da u nekom zvaničnom meču ovo verovatno ne bi “prošlo” i da su odbrambeni igrači “izgubili kompas” gotovo namerno bacajući se po šesnaestercu, ali priznaćete kada ga pogledate da i pored toga gol zaista izgleda fantastično. Mnogi su i prokomentarisali da golu dodatni šmek daje „radovanje“ Erika Kantone.
Uživajte podsećajući se na fenomenalan pogodak Erika Kantone na humanitarnom meču u čast „Bezbijevih beba“, za koji mnogi smatraju da i pored toga što nije postignut na zvaničnom meču, ipak spada među najbolje u karijeri ovog legendarnog fudbalera.

loading…
Prethodni tekstPelister – Metaloplastika – Opšta tuča
Sledeći tekstAleks Bogomolov – Predaja na meč lopti