Fantastična serija servisa Uroša Kovačevića

Fantastična serija servisa Uroša Kovačevića

U četvrtini finala italijanskog odbojkaškog plej-ofa 2018. godine, Trentino je sa 3-0 u seriji savladao Veronu, koju je te sezone sa klupe predvodio Nikola Grbić. Iako su dobili sva tri meča, serija je bila daleko od lake za igrače Trentina, jer su prva dva duela završena tek posle 5 setova, što je veoma uticalo na odbojkaše Verone koji nisu imali psihološku i fizičku snagu da se i u trećem duelu suprostave ipak kvalitetnijem protivniku. I baš u finišu tog trećeg duela dogodili su se trenuci koji su po mnogima obeležili ovu seriju, a u kojima je u glavnoj ulozi bio odbojkaš Trentina Uroš Kovačević.
Pri vođstvu njegovog tima od 2-0 u setovima i 17:12 u trećem delu igre, Uroš Kovačević stao je na servis liniju, da bi potom odservirao četiri uzastopna asa. Iako je kod drugog as servisa imao malu pomoć mreže, a kod četvrtog možda i sudijsku pomoć, jer deluje da su igrači Verone odigrali loptu pre nego što je ona dodirnula parket dvorane u Trentu, i pored toga serija servisa Uroša Kovačevića zaista deluje impozantno. Retko se viđa da neki odbojkaš veže nekoliko as servisa, a četiri uzastopna as servisa je nešto sa čime retko koji vrhunski odbojkaš može da se pohvali.

Uroš Kovačević imao je fantastičnu seriju servisa na meču Trentino - Verona.
Uroš Kovačević imao je fantastičnu seriju servisa na meču Trentino – Verona.

Fantastična serija servisa Uroša Kovačevića bila je dovoljan razlog da ga pojedini mediji prozovu odbojkaškim Mesijem, ali i da „utvrde“ kako je svojim servisima „zapalio“ odbojkašku Italiju. I dok su pojedini smatrali da su ovakve ocene ipak preterane, neki drugi su smatrali da su servisi Kovačevića bili zaista fenomenalni, pa čak i zaslužili malo „preterivanja“.
Kako je izgledala fantastična serija servisa Uroša Kovačevića u finišu trećeg meča četvrtfinalne serije italijanskog prvenstva 2018. godine između Trentina i Verone, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstBjern Borg i Giljermo Viljas – Neverovatan poen u finalu Rolan Garosa
Sledeći tekst„Ljubinka sine ide tata…“ da izvede korner