„Ljubinka sine ide tata…“ da izvede korner

"Ljubinka sine ide tata..." da izvede korner
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Diskusije o tome ko su “najstrastveniji” navijači na svetu nikada neće prestati. Za neke su to navijači Boke Juniors čije se navijanje, naročito u derbijima sa Riverom graniči sa ludilom. Drugi će se odmah setiti Milvolovih pristalica nadaleko čuvenih po čestim tučama sa protivnicima, a visoko se kotiraju i grčki, pa i navijači sa prostora bivše Jugoslavije. Međutim, posebno mesto po svom navijačkom “ludilu” imaju turski navijači. Bez obzira za koji tim navijaju, bodre svoje pulene bezuslovno. Kada neki od poznatijih igrača pređe u njihov klub obavezno će ga sačekati hiljade navijača i poželeti mu dobrodošlicu već na aerodromu. Međutim, često ova navijanja pređu granice normalnosti, pretvore se u povrede i krvoprolića, a neretko i u smrtne ishode, naročito što su turski fanovi poznati po tome da im nije strano da posegnu za nožem ili nekim drugim hladnim oružjem u sukobima sa protivničkim grupama.
Kakvi su fanatici navijači turskih klubova, a naročito među najvećim rivalima kakvi su Galatasaraj i Fenerbahče, dobro se videlo na njihovom duelu iz 2007. godine na „Ali Sami Jen“ stadionu. Kada je trebalo da Fenerbahče izvede korner, bilo je zastrašujuće gledati šta je sve od predmeta poletelo ka Metinu, koji je imao tu nezahvalnu dužnost da izvede udarac iz ugla.

Navijači Galatasaraja gađali su raznim predmetima igrače Fenerbahčea.
Navijači Galatasaraja gađali su raznim predmetima igrače Fenerbahčea.

Metin „hladan kao špricer“, kao da ne primećuje stotine predmeta, flaša, upaljača.. koje padaju i odskaču pored njega. Prosto je neverovatno kako je uspeo da održi hladnokrvnost pored ovakvog “bombardovanja”. Reakcija sudije bila je zaista čudna, nije sugerisao igraču da se pomeri, on u stvari nije uopte reagovao na sve što se dešavalo. A onda se pojavila policija i podigla svoje štitove kako bi igrači Fenerbahčea konačno izveli korner. Metina je u izvođenju kornera zamenio Mehmet Aurelio, ništa manje hladnokrvan od svog prethodnika, izbacivao je flaše i delove stolica sa terena dok nije došao do korner zastavice i napokon izveo udarac iz ugla. Bilo je zaista strašno gledati ove scene i čekati kada će neki od predmeta pogoditi igrača u glavu, što se samo spletom srećnih okolnosti nije dogodilo.
Gledajući ove snimke prosto ne može da vam ne padne na pamet priča koju ste već mogli da čitate na našem sajtu, kako je jedna prazna plastična flaša “pokosila” gotovo ceo tim Barselone. Ako već niste, odgledajte prvo taj snimak, a zatim ovaj iz Turske… utiske nam napišite u komentaru.
Podsetite se kako je izgledalo izvođenje kornera u turskom derbiju iz 2007. godine, između Galatasaraja i Fenerbahčea, za koje mnogima nije jasno kako nije bilo povređenih:

Prethodni tekstFantastična serija servisa Uroša Kovačevića
Sledeći tekstKada je Muhamed Ali spasao samoubicu