Farsa u Sijetlu

Farsa u Sijetlu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Jedna od najkontraverznijih utakmica u NFL istoriji odigrana je 24. septembra 2012. godine u Sijetlu. Meč u kome su se sastali domaći Sihoksi i gostojući Pekersi iz Grin Beja, rešen je posle jedne neverovatne sudijske odluke, koja i danas izaziva brojne komentare.
Pred treći NFL vikend 2012. godine, američka javnost se najviše bavila štrajkom sudija u najpopularnijem sportu u SAD-u, a čelnici lige su uveravali javnost, Utakmica između Sijetls i Grin Beja iz 2012. godine ostaće upamćena po kontraverznoj sudijskoj odluci koja je rešila pitanje pobednika.da su sudijske zamene vrlo kvalitetne i da neće biti problema sa suđenjem. I bilo je tako sve do “monday night football-a” i meča na “CenturyLink Field-u” u Sijetlu. Iznenadili su domaći u tom meču goste iz Grin Beja i savladali ih sa 14 : 12, a odlučujući tačdaun postigao je Golden Tejt posle “Hail Mary” dodavanja Rasela Vilsona u poslednjem napadu Sihoksa, kada je vreme već bilo isteklo. Ipak, način na koji su domaći došli do pobede i danas izaziva buru. Sihoksi su tačdaun za pobedu postigli posle vrlo kontroverzne odluke sudijskih zamena. Posle dodavanja Vilsona sa nekih 40 jardi direktno u endzonu Pekersa, hvatač domaćih Golden Tejt i kornerbek gostiju M.D. Dženings su zajedno uhvatili loptu. Svima sem sudijama se činilo da veću kontrolu nad loptom ima igrač Grin Beja, ali su delioci pravde odlučili drugačije. Umesto očekivane presečene lopte, odlučili su da dosude uspešno hvatanje, a samim tim i tačdaun, koji je doneo pobedu Sijetlu. Usledilo je pregledavanje snimka i kada su svi očekivali poništavanje tačdauna, mnogi će reći doneta je vrlo čudna odluka. Priznat je tačdaun, uz obrazloženje da su Tejt i Dženings u isto vreme dotakli loptu, a da ona u tom slučaju pripada onome ko prvi dotakne tlo nogom. Pošto je to bio Tejt, to je značilo po sudijama da je tačdaun regularan i da pobeda ide u ruke Sihoksa.
Trener gostiju Mik Mekarti nije krio razočaranje sudijskom odlukom, samo je kratko prokomentarisao: “Nikad u svojoj karijeri nisam video nešto slično.” Legendrani kvoterbek Dalasa Troj Ajkman je takođe bio vrlo razočaran onim što je video: “Kakva sprdnja od utakmice.” – napisao je na svom tviter nalogu Troj, koji je jedan od najboljih kvoterbeka u istoriji američkog fudbala.
Posle ove u najmanju ruku čudne sudijske odluke, čelnici NFL-a su odlučili da prihvate zahteve sudija koji su štrajkovali, tako da su najbolji delioci pravde već od naredne nedelje ponovo bili na svom radnom mestu. Podsetite se sudijske odluke koja je izazvala pravu buru u Americi i kako su najveći američki mediji pisali tih dana farse na terenu u Sijetlu.

Prethodni tekstKristof Kramer – Halucinacije tokom finala zbog potresa mozga
Sledeći tekstDominacija u Zagrebu evropskog Dream team-a