Florijan Kerman – Majstorski gol posle posrtanja

Florijan Kerman - Majstorski gol posle posrtanja

U četvrtini finala rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine rukometaši Nemačke su posle velike borbe i boljeg izvođenja sedmeraca savladali Španiju sa 32:30 i plasirali se u polufinale. Bio je to vrlo zanimljiv i uzbudljiv susret u kojem je osim velike borbe viđeno i mnošto odličnih poteza, a mi se ovom prilikom podsećamo verovatno najboljeg poteza sa ovog meča i jednog od najlepših poteza sa rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Atini.
Igrao se peti minut drugog poluvremena, Nemci su posle odlične odbrane krenuli u kontranapad preko desne strane. Folker Cerbe je uposlio krilnog igrača Florijana Kermana koji se nalazio u odličnoj poziciji i činilo se da ga čeka lagana realizacija. Ipak, u tom trenutku iako je bio potpuno sam Florijan Kerman gubi ravnotežu i činilo se da će pasti i izgubiti loptu. Nekako je Kerman uspeo posrtajući da nastavi da vodi loptu i narednih nekoliko metara, ali je tada delovalo da iako nije izgubio loptu, da će sigurno povrediti golmanski prostor i na taj način propustiti priliku da realizuje kontranapad Nemaca. Ipak, ne samo da nije načinio prestup, već je uspeo da i postigne pogodak i to na maestralan način.

Florijan Kerman je na meču protiv Španaca postigao jedan od najlepših golova na Igrama u Atini.
Florijan Kerman je na meču protiv Španaca postigao jedan od najlepših golova na Igrama u Atini.

Izgubivši ravnotežu i padajući u golmanski prostor Florijan Kerman uspeva nekako prvo da uhvati loptu sa dve ruke, a potom u padu da uputi fantastičan felširan udarac i „zavrti“ loptu koja prolazi pored legendernog golmana Davida Barufeta, koji je delovao potpuno iznenađen ovakvim udarcem Kermana, i završava u mreži gola Španaca. Bio je to spektakulran pogodak Kermana iz vrlo teške pozicije u važnom trenutku duelu Nemaca i Španaca, pa je on veoma obradovao navijače Nemačke, ali i oduševio sve na tom meču navijački neopredeljene ljubitelje rukometa.
Kako je izgledao fantastičan pogodak Florijana Kermana, koji je završio na mnogim rukometnim kompilacijama najlepših pogodaka, možete pogledati na snimku koji je pred vama.   

Prethodni tekstKada je golfer bežao od aligatora
Sledeći tekstNajdžel De Jong – Kramponi u grudi Alonsa