„Fudbalski“ potez koji je prekinuo slavlje odbojkašica Dinama

"Fudbalski" potez koji je prekinuo slavlje odbojkašica Dinama
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 22. februara 2017. godine u derbiju grupe B Lige šampiona i u direktnoj borbi za prvo mesto, odbojkašice Dinama iz Moskve su posle velike borbe savladale ekipu Volera iz Ciriha sa 3-2 u setovima. I pored toga što je duel imao veliki rezultatski značaj, ishod meča ostao je u senci jednog poena iz finiša drugog seta.
Gošće su imale prednost od 20:16 u tom delu igre, kada je usledio jedan duži poen, koji se učinio da je rešen posle odličnog „kuvanja“ igračice Dinama Betanije De la Kruz. Iako je Ekatarina Orlova uspela da spreči da lopta padne na podlogu, ona nije odigrala precizno i lopta je prešla na drugu strane mreže. Pošto je lopta očigledno išla van terena, domaće igračice su već počele da proslavljaju osvajanje poena, ali tehničar gostiju Fabiola nije imala nameru „da se preda“…

Fabiola je "fudbalskim potezom" ostavila loptu u poenu.
Fabiola je „fudbalskim potezom“ ostavila loptu u poenu.

Fabiola pruža nogu ispod mreže i uspeva da dohvati loptu u letu i da je preko glave vrati u polje Volera, a onda je „čekićem“ Dobriana Rabadžijeva prebacuje u polje Dinama, gde domaće igračice i dalje slave osvajanje poena. Lopta pada na podlogu pored zbunjenih domaćih igračica, a gošće sa osmehom proslavljaju osvajanje „izgubljenog“ poena. Trener Volera Zoran Terzić pokazivao je da je sve bilo regularno, dok su iz tabora Dinama smatrali da Fabiola nije odigrala po pravilima i da su sudije morale da odreaguju i dodele poen timu iz Moskve. Ipak, i pored njihovih protesta i mišljenja nekih navijača da Fabiola nije na regularan način odigrala loptu, kao i da se mreža tresla i da je trebalo da bude dosuđeno „pecanje“, treba reći da takva mišljena nisu bila ispravna, da je Fabiola regularno odigrala loptu i da je mrežu dotakla sa spoljne strane antene, što po pravilima nije zabranjeno.
Kako je izgledalo kada su odbojkašice Dinama iz Moskve prerano proslavljale osvajanje poena, koji će posle „fudbalskog“ poteza Fabiole, ipak, na kraju izgubiti, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstGonzalo Hara – „Prstenac“ za Kavanija
Sledeći tekstAleksandar Popov – „Arogantni“ Rus koji je „ućutkao“ Atlantu