Gricnuo biskvit, pa „zabio“ iz penala

Gricnuo biskvit, pa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Nije neuobičajno da kada se na stadionu dosudi penal za gostujuću ekipu, publika na sve načine pokušava da omete igrača koji izvodi “najstrožu kaznu” ne bi li sa poremećenom koncentraciom loše izveo udarac. Navijači ne biraju sredstva, pa je obično to mahanje rukama (i drugim delovima tela), pravljenje buke, a neretko je to i ubacivanje raznih predmeta na teren, poput čuvene banane bačene Daniju Alvesu ili još radikalnija svinjska glava za “izdajnika” Figa od strane navijača Barselone. Ali još uvek nije bilo zabeleženo da su navijači nekog igrača gađali biskvitom. A upravo to se dogodilo Adamu Fraččaku.
U novembru 2016. godine na utakmici između Lehije Gdanjsk i Pogona timovi su odigrali 1:1 u sklopu 15. kola poljske Ekstaklase. Ovo ne bi bila vest sama po sebi da uz sebe nema i jedan dodatak, a ovde je on veoma specifičan. Igrao se posljednji minut prvog poluvremena, Igrao se posljednji minut prvog poluvremena, Lehia vodi 1:0 od devetog minuta, ali glavni junak ove priče, Adam Frančak pada u šesnaestercu i sudija pokazuje na belu tačku, Pogon je dobio jedanaesterac. Frančak je rešio da sam izvede najstrožu kaznu, pa je namestio loptu na belu tačku. U tom trenutku Lehijini navijači, nezadovoljni sudijskom odlukom počeli su da ga provociraju i da ubacuju predmete u teren, a tik ispred lopte doleteo je biskvit marke “Knoppers”. Iako je bio otpakovan i načet, to Frančaku nije bio problem, šmekerski se sagao, podigao biskvit koji je očigledno bio ukusan, jer ga je zagrizao nekoliko puta pre nego što ga je izbacio van terena i vratio se izvođenju penala. Cela situacija ga nije omela, pa je lopta posle njegovog udarca sa bele tačke završila u mreži protivničkog golmana.Lehia vodi 1:0 od devetog minuta, ali glavni junak ove priče, Adam Fraččak pada u šesnaestercu i sudija pokazuje na belu tačku, Pogon je dobio jedanaesterac. Fraččak je rešio da sam izvede najstrožu kaznu, pa je namestio loptu na belu tačku. U tom trenutku Lehijini navijači, nezadovoljni sudijskom odlukom počeli su da ga provociraju i da ubacuju predmete u teren, a tik ispred lopte doleteo je biskvit marke “Knoppers”. Iako je bio otpakovan i načet, to Fraččaku nije bio problem, šmekerski se sagao, podigao biskvit koji je očigledno bio ukusan, jer ga je zagrizao nekoliko puta pre nego što ga je izbacio van terena i vratio se izvođenju penala. Cela situacija ga nije omela, pa je lopta posle njegovog udarca sa bele tačke završila u mreži protivničkog golmana. Bio je veoma siguran.
Kasnije se na internet pojavila nevešto urađena reklama za pomenutu marku slatkiša u kojoj se pojavljuje Fraččak, grize biskvit i postiže gol, pa su mnogi teoretičari zavera posumnjali da se radi o smišljenom i isplaniranom marketinškom triku. Bilo kako bilo navijač Lehije je protraćio definitivno ukusan biskvit, jer on kao da je dao snagu Frančaku koji je svojim simpatičnim i duhovitim gestom podigao moral sebi i ekipi. Podsetite se ovog nesvakidašnjeg, simpatičnog penala koji se dogodio u Poljskoj:

Prethodni tekstKad je Rosi umalo nasledio Šumahera u Ferariju
Sledeći tekstŠarunas Jasikevičijus – Šut od kog je „strepela“ Amerika